slider Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Δεν ανησυχώ για την Ελλάδα και τους Έλληνες όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Γιάννη Μήτσιο που γράφουν βιβλία και ανεβάζουν το ηθικό μας… το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί!

Προχθές το πρωί είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έναν ξεχωριστό άνθρωπο, στο μέσο μιας επαγγελματικής συνάντησης. Πρόκειται για τον Δημοσιογράφο πολιτικό επιστήμονα και διεθνολόγο Γιάννη Μήτσιο. Εκτός από την ωραία συζήτηση που είχαμε για την σημερινή κατάσταση της χώρας έμαθα ότι έχει γράψει και το πολύ δυνατό βιβλίο «Το στοίχημα της Αναγέννησης. Το διεθνές περιβάλλον, η Ευρώπη και το μέλλον της Ελλάδας», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μελπομένη Διώτη.

Ευκαιρία λοιπόν να σας παρουσιάσω σήμερα αυτό το βιβλίο με την ευχή ο Γιάννης να συνεχίσει να γράφει και να αφήνει παρακαταθήκες στην χώρα.

Είναι ένα πολύ επίκαιρο βιβλίο για τις ταραγμένες εποχές που ζούμε. Μέσα από τις σελίδες του ο συγγραφέας επιδιώκει να απαντήσει, με απλό και κατανοητό τρόπο, σε καθημερινά ερωτήματα όλων μας για τις  πολιτικές εξελίξεις, τις διεθνείς σχέσεις, τα εθνικά μας θέματα, την παγκοσμιοποίηση, την οικονομία, γεωπολιτικά ζητήματα αλλά και το ρόλο των θρησκειών στις διεθνείς εξελίξεις. Ο συγγραφέας με γλώσσα απλή μας ταξιδεύει στο δαιδαλώδη κόσμο των διεθνών σχέσεων με μια καθαρή και ελληνική ματιά στα γεγονότα.

Ιδιαίτερα για την παρούσα κατάσταση,  ο Γιάννης Μήτσιος, αναλύει την Ελλάδα του σήμερα, τους οικονομικούς δείκτες, την εσωτερική κατάσταση της κοινωνίας, φωτίζει τις αιτίες που φτάσαμε έως εδώ, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα και κάνει προτάσεις για την αναγέννησή της.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΩΑΝΝΗ ΜΗΤΣΙΟΥ
πολιτικού επιστήμονα- διεθνολόγου

Ο Γιάννης Μήτσιος, γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στα Γρεβενά. Σπούδασε δημοσιογραφία και πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα (Πάντειο και Αμερικάνικο Κολλέγιο) και κατέχει Μεταπτυχιακό  (Master) από το Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Συγκριτική Πολιτική. Είναι επίσης διπλωματούχος της Ευρωαμερικανικής πολιτικής Ακαδημίας του Μπρέγκενζ της Αυστρίας και του γαλλικού κέντρου Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών ( C.D.E.S).

Εργάζεται ως στέλεχος της Διεύθυνσης Εταιρικής Επικοινωνίας του Ομίλου ΟΤΕ. Εργάστηκε επίσης, ως στέλεχος στην οργανωτική επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και στον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα στις εκδόσεις και την επικοινωνία.

Είναι συγγραφέας μεταξύ άλλων και των βιβλίων «Γρεβενά Κείμενα Ευθύνης» και «Ελληνικοί και Διεθνείς Προβληματισμοί στην εποχή της παγκοσμιοποίησης» ενώ άρθρα του δημοσιεύονται κατά καιρούς στον αθηναϊκό, περιφερειακό και ομογενειακό τύπο και στο διαδίκτυο. Εχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχοντας επισκεφθεί πάνω από είκοσι πέντε χώρες.

Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Ηρακλείου Αττικής, «Ο Μέγας Αλέξανδρος», μέλος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας και έχει βραβευθεί από το Δήμο Γρεβενών, τη Μητρόπολη Γρεβενών, το Δήμο Ανδρίτσαινας, το Δήμο Καστοριάς και από διάφορους Συλλόγους για το κοινωνικό και συγγραφικό του έργο. Είναι νυμφευμένος και έχει ένα γιό.

Σχετικά Άρθρα