slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ωραίος ο Σδρέβανος στην ΔΕΥΑΞ: Πάνε για απόλυση την Μ. Λυκίδου που είχε καταγγείλει παρεμβάσεις της Διεύθυνσης στο έργο της Επιτροπής Διαγωνισμών!!!

Διαβάζω μιας και δεν την ήχα παρακολουθήσει την υπόθεση ότι: «Με το ερώτημα της παύσης ή της απόλυσης παραπέμφθηκε στο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης η πρώην Γενική Διεύθυντρια της Επιχείρησης Μαρία Λυκίδου. Το ζήτημα προκαλεί σφοδρή πολιτική κόντρα και συζητήθηκε στο Δ.Σ. της Δευτέρας.

Στη ΔΕΥΑΞ βρέθηκαν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης εκτός από τον Γ. Κολλάρο της Λαϊκής Συσπείρωσης καθώς και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης Α. Μπεμπεκίδης, επιχειρώντας παρέμβαση πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Κατηγορούν για πολιτική δίωξη

Η ένταση είναι μεγάλη καθώς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγορούν τη δημοτική αρχή ότι επιχειρεί στοχευμένη και πολιτική δίωξη της υπαλλήλου και ότι είχε οδηγηθεί σε παραίτηση από τη θέση της Διεύθυντριας μετά την αλλαγή Διοίκησης στη ΔΕΥΑΞ. Ο Νίκος Ανταμπούφης υποστήριξε εξάλλου ότι οι συνεχιζόμενες πειθαρχικές διώξεις δείχνουν πρόβλημα στη Διοίκηση και όχι στους υπαλλήλους.

Στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ μετέχει ο Ιπποκράτης Καμαρίδης που αναφέρθηκε στη σοβαρότητα της υπόθεσης, όπως έδειξε  η παρουσία όλων των παρατάξεων ενώ εκ μέρους της υπαλλήλου παραβρέθηκε ο Δικηγόρος- Καθηγητής Νομικής του ΔΠΘ Χρήστος Δετσαρίδης.

Απολύεται ενώ είχε καταγγείλει παρεμβάσεις;

Η πρώην Διευθύντρια παραπέμπεται από το πρωτοβάθμια πειθαρχικό οργανο της επιχείρησης επειδή παραιτήθηκε από την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού καταγγέλοντας παρεμβάσεις της Διεύθυνσης στο έργο της Επιτροπής. Η αντιπολίτευση επεσήμανει ότι παραίτηση υπέβαλε ταυτόχρονα και άλλη υπάλληλος που όμως απαλλάσσεται.

Σε μια δεύτερη υπόθεση, παραπέμπεται λόγω της αλληλογραφίας της μετά από παρατήρηση του Προέδρου για ελειπή υλοποίηση έργου από εργολάβο συμβεβλημένο με την επιχείρηση. Δύο υπάλληλοι απάντησαν στη διοίκηση και κοινοποίησαν τις παρατηρήσεις τους στους ενδιαφερόμενους, που σύμφωνα με το Πειθαρχικό δεν έπρεπε να κάνουν ενώ οι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι ήταν υποχρεωμένοι. Και σε αυτή την περίπτωση παραπέμπεται και πάλι μόνο η πρώην διευθύντρια και όχι ο συνάδελφός της που συνυπογράφει.

Υπαναχώρηση και αναβολή στο θέμα

Η Διοίκηση επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί και υπεραμύνεται των ενεργειών της. Πάντως, με τη σύμφωνη γνώμη του νομικού συμβούλου της επιχείρησης Στέργιου Γιαλάογλου, αποφασίστηκε να αναβληθεί η συζήτηση του επίμαχου θέματος, μετά και τις αντιδράσεις που υπήρξαν, ενώ θα επαναξεταστούν όλες οι διαστάσεις του ζητήματος».

 

σ.ε. Μπράβο τον κ. Σδρέβανο τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ… ο κ. Δήμαρχος όμως τι έχει να πει επί του ζητήματος θα μάθουμε; Γιατί εκτιμώ ότι το θέμα είναι και σοβαρότατο και θα πρέπει να απασχολήσει την εισαγγελική αρχή της Ξάνθης αν είναι έτσι τα καταγγελλόμενα!!!!

Σχετικά Άρθρα