slider Λάσπη Τελευταία Νέα

Να παρέμβει ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ. Υπάρχουν ευθύνες για την φωτιά στον ΧΥΤΑ. Να ελεγχθούν οι περιβαλλοντικοί όροι και η συνολική λειτουργία του ΧΥΤΑ

Επειδή με την υγεία των πολιτών της Ξάνθης δεν πρέπει κανείς να παίζει και επειδή μέχρι σήμερα 6 μέρες μετά την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς στον ΧΥΤΑ Ξάνθης υπάρχει παντελής έλλειψη ενημέρωσης από τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων και τον πρόεδρό του κ. Μίχογλου, ζητάμε από κάθε αρμόδιο φορέα, πυροσβεστική, περιφέρεια κλπ να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες για το τι συνέβη και αν ζήσαμε άλλη μια περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή μας.

Η αλήθεια είναι ότι η χωματερές γίνονται πραγματικές τοξικές βόμβες όταν καίγονται. Η καύση σύμμεικτων σκουπιδιών έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία και εξάπλωση ισχυρών τοξικών ρύπων -όπως διοξίνες, φουράνια και βαρέα μέταλλα. Όλα τα παραπάνω είναι επικίνδυνα επιβλαβή για τους ανθρώπους, που εκτίθενται στις ουσίες αυτές, μέσω της αναπνοής και της τροφής.

Και η φωτιά στον ΧΥΤΑ Ξάνθης κράτησε 5μέρες!!!

Τα τοξικά αέρια που εκλείωνται από αντίστοιχες πυρκαγιές μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, προβλήματα γονιμότητας, θυρεοειδή, ηπατικές βλάβες, δερματοπάθειες, πνευμονοπάθειες, εξασθένηση ανοσοποιητικού συστήματος, διαταραχές συμπεριφοράς κλπ.

Και ρωτάω: Γιατί είναι όλοι οι υπεύθυνοι ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ; Όταν είναι να πάρουν τον μισθό τους οι κύριοι αυτοί μια χαρά εμφανίζονται, τώρα που είναι να ενημερώσουν τον κόσμο της Ξάνθης που είναι;

 

σ.ε. Και κάτι προς την εισαγγελία της Ξάνθης. Επειδή ο κόσμος δεν έχει καμία πίστη στους πολιτικούς και στα όσα μπορούν να πουν για να αποφύγουν τις ευθύνες τους, νομίζουμε ότι θα πρέπει να γίνει μια έρευνα από την δικαστική αρχή για να δούμε αν ο ΧΥΤΑ της Ξάνθης λειτουργεί όπως ορίζουν οι νόμοι, Ελληνικοί και Ευρωπαϊκοί.

Σχετικά Άρθρα