slider Έβρος Τελευταία Νέα

Διακινητές και όπλα στο ημερήσιο Αστυνομικό Δελτίο

Συνελήφθη 69χρονος ημεδαπός για παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν 1 περίστροφο κρότου, 102 φυσίγγια κρότου και 1 εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων  

 

Συνελήφθη χθες (19-6-2018) το μεσημέρι, σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 69χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 69χρονο, διότι κατείχε 1 περίστροφο κρότου, 102 φυσίγγια κρότου και 1 εξάρτημα εκτόξευσης φωτοβολίδων, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

 

 

Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (24-6-2018) το πρωί, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 32 και 19 ετών, οι οποίοι μαζί με έναν 41χρονο αλλοδαπό που αναζητείται, προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι όπως διαπιστώθηκε ο 19χρονος καθοδήγησε, πεζός, τους μη νόμιμους μετανάστες, σε αγροτική περιοχή του Ασημένιου, ενώ στη συνέχεια τους επιβίβασαν σε δύο οχήματα με οδηγούς τους άλλους δύο δράστες, ηλικίας 32 και 41 ετών, οι οποίοι ακολούθως, μετέφεραν τους διακινούμενους προς το εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, σε αγροτική περιοχή του Ασημένιου συνελήφθη ο 19χρονος και στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (πλησίον οικισμού Μάνδρας), συνελήφθη ο 32χρονος οδηγός του ενός οχήματος, ενώ ο 41χρονος οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου το εγκατέλειψε και διέφυγε τη σύλληψη.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

 

 

Συνελήφθησαν 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (22-6-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στους νομούς Έβρου και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης, δύο (2) διακινητές, ένας 22χρονος ημεδαπός και ένας 21χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 22χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Έξωθεν της πανεπιστημιούπολης Κιμμερίων Ξάνθης, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, συνέλαβαν τον 21χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και Σουφλίου.

Σχετικά Άρθρα