Η Ξάνθη αποδείχθηκε ως η μία από τις ιδανικότερες πόλεις για να φιλοξενήσει εκδηλώσεις αφιερωμένες στο φαγητό με χώρο δράσης τον δρόμο. Έτσι το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαΐου η Ξάνθη γέμισε γεύσεις, μουσικές και μυρωδιές. Η δημιουργική ομάδα του Soul Food Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin) παρουσίασε για πρώτη φορά στην Θρακιώτικη πόλη το Xanthi Street Food Festival 2018. Το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαΐου, η Πλατεία Πεσόντων Ηρώων μετατράπηκε σ’ ένα τεράστιο γευστικό πάρκο με επιλογές φαγητού απ’ όλο τον κόσμο, μουσικές και αρκετά workshops. Aπό τις 11 το πρωί μέχρι και τις 12 το βράδυ, η Ξάνθη γευτήκαμε, διασκεδάσαμε, γιορτάσαμε.
Οι διοργανωτές του Xanthi Street Food Festival σχολιάζουν ότι η ιδέα της δημιουργίας του event γεννήθηκε μέσα από τα ταξίδια τους, την αγάπη για το φαγητό και φυσικά την ιστορία της Ξάνθης. «Έχοντας ζήσει ο καθένας μας σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε, να γευτούμε και να δουλέψουμε σε αντίστοιχα Street Food Festivals. Μέσα στο μυαλό μας η γαστρονομική αναζήτηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε μας ταξίδι. Παράξενες γεύσεις, παλιές και νέες συνταγές, άγνωστοι συνδυασμοί και υλικά. Η ιστορία της Ξάνθης μας ελκύει και μας δείχνει τη σωστή κατεύθυνση. Μια πόλη ‘σταυροδρόμι των λαών και των γεύσεων’. Μπαχάρια, αρώματα, πρώτες ύλες και συνταγές απ’ όλο τον κόσμο. Από τις Ινδίες μέχρι την Αμερική, από τα Ευρωπαϊκά γλυκά μέχρι τα σούσι της Ασίας. Δημιουργούμε μια διήμερη γιορτή, ανοιχτή σε όλους» αναφέρουν.
Δύο πολύ μεγάλες εταιρίες της Ξάνθης συμμετείχαν στην γιορτή αυτή το Κέρασμα του Γιάννη Αναστασιάδη και το Street food Ketchup.