slider Τελευταία Νέα

Τελέσθηκε το 40ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων Ιακώβου | φωτογραφίες

Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018, ημέρα εορτής της Αγίας ειρήνης τελέσθηκε το 40ήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Πριγκηποννήσων και Προποντίδος,  Ιάκωβου στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στην νήσο Πρίγκηπο.

Στο Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου λειτούργησε ο νέος Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων Δημήτριος, συνλειτουργούντων του Μητροπολίτη Φιλαδελφείας Μελίτων και του ο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας Δαμασκηνού και πλήθος ιερέων. Τον Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα εκπροσώπησε ο αρχιμανδρίτης του οικουμενικού θρόνου π. Άνθιμος Κωσταράκης.

Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν οι οικογένειες του Κωνσταντίνου Αβραμίδη και Γεωργίου Αβραμίδη, πλήθος κόσμου και ομογενών από τα Πριγκηπόννησα και την Κωνσταντινούπολη. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας ακολούθησε γεύμα ιεραρχών και συγγενών.

Την προηγούμενη μέρα Παρασκευή 4 Μαΐου στις 12.30 το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσκάλεσε και δέχτηκε τους συγγενείς του Μακαριστού Μητροπολίτη τις οικογένειες Κωνσταντίνου Αβραμίδη και Γεωργίου Αβραμίδη συνοδευόμενοι από τον πατέρα Άνθιμο Κωσταράκη και τους παρέθεσε γεύμα.

Σχετικά Άρθρα