slider Οικολογία Τελευταία Νέα

Μαθητές σχολείων καθάρισαν παραλίες της Ξάνθης

Για ακόμη μια χρονιά, πραγματοποιήθηκαν εθελοντικοί καθαρισμοί ακτών και φυσικών περιοχών, στο πλαίσιο της εκστρατείας «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ», που διοργανώνει το δίκτυο «Μεσόγειος SOS». Στόχος αυτής της εκστρατείας, είναι η ενημέρωση και κινητοποίηση μαθητών και πολιτών, σχετικά με τη διαφύλαξη του θαλάσσιου πλούτου.

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας και Θάσου, μαζί με νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Π.Ε. Ξάνθης, συμμετείχε στην προσπάθεια αυτή. Πραγματοποιήθηκαν εθελοντικοί καθαρισμοί δύο παραλιών.

-Τη Δευτέρα 21 Μαΐου, στην παραλία Μάνδρας, με τη συμμετοχή 150 μαθητών από τα παρακάτω σχολεία: 5ο, 6ο και 9ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης, Δημοτικό Σχολείο Αβάτου και Δημοτικό Σχολείο Εξοχής.

-Την Τετάρτη 23 Μαΐου, στην παραλία Πόρτο Λάγους, με τη συμμετοχή 30 μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα, λόγω της εκδήλωσης, την αναγκαιότητα για την προστασία ακτών, αν αναλογιστούμε τη ζημιά που γίνεται στα είδη που ζουν και τρέφονται στις θάλασσες (θαλάσσιες χελώνες, δελφίνια, κ.α.) αλλά και τον άνθρωπο καθώς πολλά από τα πλαστικά καταλήγουν στον ίδιο μέσω της τροφικής αλυσίδας, σε διάφορες μορφές. Ακολούθησε ο καθαρισμός των παραλιών, αφού πρώτα μοιράστηκαν γάντια και σακούλες στους συμμετέχοντες και δόθηκαν οδηγίες, για το τι πρέπει να προσέχουν κατά την περισυλλογή σκουπιδιών.

Για ακόμη μια χρονιά, υπερίσχυσαν τα χαρτιά και τα πλαστικά.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι μαθητές που πραγματοποίησαν τον καθαρισμό της παραλίας Πόρτο Λάγους, συμμετείχαν σε ένα περιβαλλοντικό παιχνίδι, τρέχοντας πάνω στην άμμο, ενώ οι μαθητές που καθάρισαν την Παραλία Μάνδρας, έγραψαν στην άμμο με κοχύλια ένα «δυνατό» μήνυμα για να το δει ο κόσμος και να ευαισθητοποιηθεί, «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ»!

Τέλος, η περισυλλογή των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν από τον καθαρισμό, έγινε από όχημα του Δήμου Αβδήρων, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον του και τη συμμετοχή του.

Σχετικά Άρθρα