Αγιασμό στην ανακαινισμένη αίθουσα αναψυχής της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Απριλίου ο Μητροπολίτης Κομοτηνής και Μαρωνείας κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος με την ευκαιρία επισκέφτηκε και τις άλλες αίθουσες του κτιρίου που ανακαινίστηκαν πρόσφατα.
Στην τελετή παρέστησαν ο Διοικητής Φρουράς Κομοτηνής και Διοικητής της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου, καθώς και ο Διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξίαρχος κ. Λάζαρος Καμπουρίδης, εκπρόσωποι του Δήμου Κομοτηνής, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και στελέχη των δύο Ταξιαρχιών.
Οι ανακαινίσεις αυτές έγιναν από τη διμοιρία κατασκευών της ΧΧΙ ΤΘΤ, της οποίας ο Διοικητής κ. Καμπουρίδης σημείωσε πως με την ευκαιρία της ανακήρυξης του έτους 2018 ως έτους μέριμνας για το προσωπικό τους, ο κάθε σχηματισμός επικεντρώνεται στη βελτίωση των υποδομών. Έτσι η 29η Ταξιαρχία έχει υπό την ευθύνη της τα Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ) και το πρατήριο, ενώ η ΧΧΙ ΤΘΤ έχει τη Λέσχη και τα ΚΑΑΥ, προσπαθώντας αμφότερες στο πλαίσιο αυτό να αναβαθμίσουν τους χώρους.
Χρησιμοποιώντας λοιπόν την διμοιρία κατασκευών, αναβάθμισαν τον χώρο, με το έργο να έχει ήδη ξεκινήσει από πέρυσι και τον προηγούμενο Ταξίαρχο κ. Κοσμά Μόσχο που κατέληξε στην ανακαίνιση και του χώρου του εστιατορίου αλλά και του κουρείου της Λέσχης.
Τάξη εκτός και εντός
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων σημείωσε πως όπως όλα τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού έχουν υψηλό φρόνημα, το δείχνουν μέσα από την ευταξία των χώρων τους, όπως η αίθουσα που ανακαινίστηκε, που θα αποτελεί ένα τόπο συνάντησης για αυτούς. «Η ευταξία των πραγμάτων, καταδεικνύει και τον άνθρωπο» σημείωσε, για αυτό και εξέφρασε τη χαρά του που, όπως είναι η ψυχή τους, έτσι είναι και ο χώρος τους, σε ευταξία και πάντα φιλόξενος.
Τους ευχαρίστησε δε και για τη φιλοξενία που δίνουν σε συλλόγους και φορείς αφειδώλευτα, σημειώνοντας πως όλοι θα πρέπει να διδάσκονται από την ευταξία των χώρων, υπενθυμίζοντας πως αυτοί δεν είναι δικοί τους, μεταφέροντας αυτά που γράφονται στα κελιά των μοναχών: σήμερον εμού, αύριον ετέρου και ουδέποτε ουδενός.
«Εμείς θα φύγουμε, αλλά θα αφήσουμε πίσω μας τον τόπο μας, την πόλη μας, την περιοχή μας όμορφα, φτιαγμένα, νοικοκυρεμένα για να διδάσκουμε και στα παιδιά να έχουν την ίδια νοικοκυριά και στην ψυχή τους και στο χώρο τους» κατέληξε.
Με πληροφορίες από τον paratiriti