slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Φοιτητές του ΔΠΘ “βρήκαν” ισχυρή σύνθεση για σκυρόδεμα και διαγωνίστηκαν μεταξύ τους !!! (φωτογραφίες- βίντεο)

Η IACES LC XANTHI σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ διοργάνωσε τον 1 ο Διαγωνισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος. Οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να συνεργαστούν και να αναπτύξουν τις γνώσεις τους στην σύνθεση σκυροδέματος.

Συγκεκριμένα, η IACES LC Xanthi είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που απαρτίζεται από φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών. Στα πλαίσια κατανόησης του νέου κανονισμού τεχνολογίας σκυροδέματος διοργάνωσε ένα Διαγωνισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος. Οι διαγωνιζόμενοι είναι φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ. και η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των υπεύθυνων καθηγητών του τμήματος καθώς και των συνεργατών μας.

Αρχικά οι διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε ομάδες των 4 ατόμων από τις οποίες ζητήθηκε να κάνουν την σύνθεση του σκυροδέματος. Στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Δομικών Υλικών υπό την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών, οι ομάδες έκαναν πράξη τη σύνθεσή τους, παρασκευάζοντας το μίγμα τους και ελέγχοντας τις ιδιότητες των δοκιμίων τους (Ανθεκτικότητα και Αντοχή). Τέλος, ο διαγωνισμός έληξε σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης στις 11 Μαρτίου 2018, οπού παρουσιάστηκαν οι ομάδες, καθώς και έγινε σύνοψη της διαδικασίας.

Σχετικά Άρθρα