Ο Φιλελληνισμός και η Διεθνής Αλληλεγγύη γιορτάζονται σήμερα 19 Απριλίου - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Ο Φιλελληνισμός και η Διεθνής Αλληλεγγύη γιορτάζονται σήμερα 19 Απριλίου

Η Περιφέρεια ΑΜΘ μας έστειλε το πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού της ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης της 19ης Απριλίου, που θα πραγματοποιηθούν μόνο στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ την Κομοτηνή.

Η καθιέρωση της 19ης Απριλίου ως ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης έχει οριστεί με το Προεδρικό Διάταγμα 130/2008 και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3 παρακαλούμε, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να μεριμνήσετε για την πληρέστερη οργάνωση του εορτασμού της ημέρας αυτής, με τρόπο που θα ανταποκρίνεται στην ιδιαίτερη σημασία της και στις γενικότερες συνθήκες της χώρας, λαμβανομένης υπόψη της δυσμενούς δημοσιονομικής συγκυρίας.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ

ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, ο οποίος καθιερώθηκε με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 3  του ΠΔ 130/2008 «Καθιέρωση της 19ης Απριλίου ως ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης» ΦΕΚ 191/Α/19.9.2008, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και την δύση του ηλίου της 19ης Απριλίου 2018.

Πέμπτη 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

10:30  Επίσημη δοξολογία  στον  Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Μετά την δοξολογία θα εκφωνηθεί, μέσα στον Ιερό Ναό, ο Πανηγυρικός της ημέρας από εκπαιδευτικό της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, τη Δ/ντρια του 11ου Δημοτικού Σχολείου κα Χρυσούλα Μίγγου.

11:15 Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Δήμαρχο Κομοτηνής,  τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Δ/ντή της Γεν/κής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜΘ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ.

Στεφάνι θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων και  εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων  αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στον νομό.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

Τιμές θα αποδώσει στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Τα θέματα της στρατιωτικής παρατάξεως και αποδόσεως τιμών, παρακαλείται να ρυθμίσει ο ΑΔΦΚ, της Δημόσιας Τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, της δε εθιμοτυπίας, ανάλογα με την αρμοδιότητά τους, η Περιφέρεια ΑΜΘ διά των υπηρεσιών της στην ΠΕ Ροδόπης και η 29ηΜΠ ΤAΞΠΖ.

Τελετάρχες ορίζονται οι:     Αθανάσιος Χριστοδουλάκης

Ευγενία Εξακοΐδου (κιν. 6936924079)

Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 μόνο στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, την Κομοτηνή.

Σχετικά Άρθρα