https://patakas.com/product/datecs-ctr-410-ivory/
https://patakas.com/product/datecs-ctr-220-2battery/
https://patakas.com/product/solidus-ctr-100/
μπορούμε να παρέχουμε την ταμειακή μηχανή στην τιμή του e-shop και το ανάλογο λογισμικό + scaner στην τιμή των 320 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ
(Αν χρειαστεί μετάβαση εκτός Ξάνθης θα υπάρχει μια μικρή έξτρα χρέωση για βενζίνες κλπ κατόπιν συνεννόησης με τον πελάτη)
Περισσότερες πληροφορίες στο https://patakas.com και τηλεφωνικά στον κ. Παύλο Πατάκα 6932435509
Σχετικά με την εναρμόνιση που ζητά ο νέος νόμος
Υποχρεωτική Επισήμανση Καταγωγής – Προέλευσης στο Κρέας (Νόμος 4492/18.10.2017)
Τεχνικές Απαιτήσεις ΦΤΜ
- Στη γραμμή του είδους θα πρέπει να αναγράφονται:
- Το είδος κρέατος
- Η χώρα καταγωγής
iii. Το βάρος
- Τιμή μονάδας και αξία
- Η ΦΤΜ θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να παράξει μηνιαία αναφορά των πωληθέντων ειδών.
Υποχρεώσεις του κρεοπώλη:
- Η διατήρηση επί 3 έτη των μηνιαίων αναφορών πωλήσεων
Τεχνική Ανάλυση της Απαίτησης
- Τα κρεοπωλεία είναι ήδη από το νόμο υποχρεωμένα να διαθέτουν ζυγό ετικέτας ο οποίος είναι προγραμματισμένος σύμφωνα με την παρούσα απαίτηση και τυπώνει ετικέτες. Η πληροφορία που δίνει η ετικέτα είναι : [πρόθεμα]+[PLU NR]+[αξία ή βάρος]. Επομένως η ΦΤΜ θα πρέπει να μπορεί να διακρίνει εκτός από το PLU NR, το πρόθεμα και το αν έρχεται από το ζυγό αξία ή βάρος. Από τη στιγμή που η ΦΤΜ ολοκληρώσει την αναγνώριση, έχοντας προγραμματισμένο το PLU καθώς και την τιμή μονάδας, είναι σε θέση να εκτυπώσει το είδος με όλες τις πληροφορίες που ο νόμος απαιτεί. (Είδος κρέατος, Χώρα καταγωγής, Τιμή κιλού, Αξία είδους).
- Οι αναφορές της ΦΤΜ βασίζονται στην αναφορά τμημάτων. Για το λόγο αυτό θα πρέπει ο προγραμματισμός των Ειδών να γίνει εντός τόσων τμημάτων όσων απαιτεί ο νόμος.
Περιγραφή Λειτουργίας Λύσης Ο τεχνικός : Προσαρμόζει τον προγραμματισμό της ΦΤΜ στις ετικέτες του ζυγού (Πρόθεμα, Επιλογή Βάρους ή Αξίας). Προγραμματίζει στην ΦΤΜ τα ίδια είδη του ζυγού αντιστοιχώντας τα ένα προς ένα, χωρίς τιμή κιλού. Εντάσσει τα Είδη σε Τμήματα κατ’ απόλυτη αντιστοιχία με τις ομάδες που μέχρι τώρα είχε ο ζυγός (Υποθέτουμε ότι ο Ζυγός ήταν προγραμματισμένος σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου).
Ο κρεοπώλης : Ζυγίζει και πληκτρολογεί στο ζυγό τιμή κιλού και PLU όπως έκανε μέχρι τώρα. Σκανάρει το barcode στη ΦΤΜ. Ακολούθως πληκτρολογεί την τιμή κιλού και [ΜΕΤΡΗΤΑ]. Η πώληση έχει ολοκληρωθεί. Στο τέλος του μήνα εκτυπώνει συγκεντρωτική αναφορά τμημάτων Ζ, την οποία αρχειοθετεί.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΛΥΣΗΣ
- Δεν απαιτείται καμία παρέμβαση στον ζυγό του καταστήματος.
- Ο Ζυγός και η ταμειακή λειτουργούν εντός καταστήματος ανεξάρτητα. Δεν απαιτείται καμία μεταξύ τους σύνδεση ούτε και καλωδίωση.
- Δεν απαιτείται παρουσία Υπολογιστή στο κατάστημα.
- Δεν απαιτείται προγραμματισμός τιμής στα είδη. (Ο κρεοπώλης μπορεί να αλλάζει όποια στιγμή εκείνος το θελήσει την τιμή).
- Η ΦΤΜ είναι συμβατή με όποια ζυγαριά έχει ή μπορεί να αγοράσει στο μέλλον ο κρεοπώλης.
- Ο χειρισμός στην πλευρά της ΦΤΜ είναι πολύ εύκολος και φιλικός.
- Υπάρχουν περιπτώσεις Κρεοπωλών που πωλούν πολλαπλά είδη κρέατος με διαφορετικές τιμές (πχ σπάλα / μπούτι) από το ίδιο PLU ζυγού (πχ Μοσχάρι Γαλλίας). Με μηχανές Datecs οι Κρεοπώλες αυτοί μπορούν να συνεχίσουν να πωλούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
- Ο Κρεοπώλης έχει εικόνα μέσω της αναφοράς “Χ” τμημάτων των προοδευτικών πωλήσεων του μήνα σε κιλά, σε αντίθεση με ανταγωνιστικές ταμειακές που δεν απεικονίζουν κιλά.