slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Σε δίκη ο Δήμαρχος Ξάνθης γιατί έπαψε από αντιδήμαρχο τον Μ. Τσέπελη

Δικάσιμο είχε χθες (αναβλήθηκε για την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018) στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες στον Δήμαρχο Ξάνθης έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη από την Εισαγγελία για τον τρόπο απαλλαγής των Αντιδημάρχων από τα καθηκόντά τους, πριν να λήξει η ορισμένη από τον νόμο θητείας τους, και τον ορισμό νέων στις 26-10-2015.

Επειδή σύμφωνα με τον Καλλικράτη απαιτείται προηγούμενη έγγραφη παραίτηση των Αντιδημάρχων, ο Δήμαρχος κατηγορείται για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου κατ’ εξακολούθηση και της ψευδούς βεβαίωσης κατ΄ εξακολούθηση.

Η είδηση που προέκυψε είναι ότι ο πρώην Αντιδήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, η αντικατάσταση του οποίου είχε οδηγήσει και στη ρήξη του με το Μπ. Δημαρχόπουλο, δήλωσε παράσταση πολιτική αγωγής στη δίκη.

Δυστυχώς για τον δήμαρχο η θητεία του σημαδεύεται από συγκρούσεις σε κάθε επίπεδο, τόσο με την αντιπολίτευση όσο και μέσα στον ίδιο του τον συνδυασμό, όπου δεν είναι λίγες οι φορές που τον «άδειασαν» ακόμα και οι δικοί του Δημοτικού Σύμβουλοι. Για να μην αναφερθώ και στην σύγκρουσή του με την XanthiNews.gr γιατί τον κάναμε photoshop πάνω σε μια κούνια… και μας τρέχει στα δικαστήρια.

Η υπόθεση αναβλήθηκε γιατί ο δήμαρχος έλειπε σε υποχρεώσεις στην Αθήνα και θα γίνει στις αρχές του Νοεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα