slider Τελευταία Νέα

Σαν να μην πέρασε μια μέρα στην Ένωση παλαιών προσκόπων Ξάνθης | Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση παραβρέθηκα χθες το απόγευμα στις 7 η ώρα στο κτίριο του προσκοπισμού στην Ξάνθη. Η Εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ένωση παλαιών προσκόπων Ξάνθης με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 ετών από την δημιουργία της.

Στη χτεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν πάνω από 60 άτομα κυρίως παλαιοί πρόσκοποι αλλά και νέοι πρόσκοποι.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ένωσης Νίκος Φωτιάδης και μέλη από το Δ.Σ. της ένωσης που παρουσίασαν όλο το ιστορικό από την αρχή της ίδρυσης με ντοκουμέντα αλλά και φωτογραφίες. Στα αρχή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους παλαιούς προσκόπους που έφυγαν από την ζωή. Πολλοί ήταν αυτοί που συγκινήθηκαν  με παλιές ιστορίες και εκδρομές που έγιναν σε παλαιοτέρα χρόνια αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όλα αυτά τα χρόνια για να παραμείνει σε λειτουργία η Ένωση.

Ευχή μας είναι τα 40 χρόνια λειτουργίας να γίνουν 1040

Δείτε φωτογραφίες: 

  

 

Λίγα λόγια για τον προσκοπισμό:

Μια Κίνηση για τους νέους!

Ο Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική, μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις.

Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων, μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Για την επίτευξη της Αποστολής, η Προσκοπική Κίνηση στηρίζεται στην εθελοντική, υπεύθυνη προσφορά ενηλίκων καταρτισμένων στελεχών.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917, εδρεύει στην Αθήνα και αποτελεί ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.). Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Το Σ.Ε.Π. συνεχίζει την Προσκοπική Κίνηση που άρχισε στην Ελλάδα το 1910 και αποτελεί τη μόνη αναγνωρισμένη Προσκοπική Οργάνωση για την Ελλάδα. Το Σ.Ε.Π. είναι ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού της Προσκοπικής Κίνησης που συστάθηκε το 1920.

Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σήμερα αριθμεί περισσότερα από 25.000 μέλη και μετρά έναν αιώνα συνεχούς δράσης στην πατρίδα μας. Μέσα από τα 320 Προσκοπικά Συστήματα που δρουν στην επικράτεια, ο Προσκοπισμός έχει υποστηρίξει την ανάπτυξη χιλιάδων νέων, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενεργών πολιτών, που πρεσβεύουν μια θετική αλλαγή: τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων απασχολεί παιδιά και εφήβους από 7 μέχρι 18 ετών, που χωρίζονται σε τρεις κλάδους ανάλογα µε την ηλικία τους, και νέους έως 30 ετών.

Λυκόπουλα από 7 έως 11 ετών

Πρόσκοποι από 11 έως 15 ετών

Ανιχνευτές από 15 έως 18 ετών

Προσκοπικό Δίκτυο από 18 έως 30 ετών

Και οι τέσσερις Κλάδοι λειτουργούν µε την επίβλεψη και την ευθύνη εκπαιδευμένων ενηλίκων εθελοντών που τους βοηθούν ν’ ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους και να διαπαιδαγωγούνται στη συνεργασία και την υπευθυνότητα.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι µία σύγχρονη Κίνηση για τους σημερινούς νέους, τους αυριανούς πολίτες. Αγκαλιάζει όλα τα σύγχρονα προβλήματα της νεολαίας µας. Από την εκπαίδευση μέχρι την ανεργία και από τα ναρκωτικά μέχρι την προστασία του περιβάλλοντος.

Πολιτική για την Προστασία του Παιδιού

Διακήρυξη για το Σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Διακήρυξη για τον Εθελοντισμό

Δείτε ένα παλιό video με προσκόπους από την Ξάνθη:

 

Σχετικά Άρθρα