slider Τελευταία Νέα

Ο Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης διαμαρτυρίθηκε σήμερα έξω από το ΠΕΔΥ!!

Τιμώντας την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, πραγματοποιήσαμε σήμερα 8 Μάρτη στις 10πμ. παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΠΕΔΥ για τις μεγάλες ελλείψεις του ΠΕΔΥ σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές. Διαμαρτυρηθήκαμε ιδιαίτερα για την έλλειψη παιδιάτρου τόσο στο ΠΕΔΥ, όσο και στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, το ΠΕΔΥ δεν διαθέτει παιδίατρο στα ιατρεία του, ενώ δεν υπάρχουν ούτε και συμβεβλημένοι παιδίατροι με το ΠΕΔΥ. Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης διαθέτει παιδίατρο μόνο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, ενώ στα εξωτερικά ιατρεία δεν υπάρχει παιδίατρος.

Οι ελλείψεις συγκεκριμένων ειδικοτήτων έχει ως αποτέλεσμα να μένει ουσιαστικά ακάλυπτος ο παιδικός πληθυσμός του νομού για τις πάγιες υγειονομικές τους ανάγκες.

Διαμαρτυρηθήκαμε επίσης για το ζήτημα τον εμβολιασμών, όπου τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα αφού δεν υπάρχει αρμόδια υπηρεσία εμβολιασμών, ενημέρωσης, καταγραφής και παρακολούθησης του παιδικού πληθυσμού που έχει ως αποτέλεσμα να μένουν πολλά παιδιά ανεμβολίαστα διακινδυνεύοντας ακόμη και τη ζωή τους.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης (μέλος της ΟΓΕ) κάλεσε τις γυναίκες σε συμμετοχή και αγώνα για να διεκδικήσουν ενιαίο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.

 

Σχετικά Άρθρα