slider Τελευταία Νέα

Έρχεται στην Ξάνθη πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με 75 θέσεις για την προστασία των δασών

Επιμέλεια Μαίρη Δαληκριάδου

Σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜ-Θ οι θέσεις εργασίας είναι 473

Καινοτόμο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας με στόχο την προστασία των δασών και την πρόληψη των πυρκαγιών.

Το πρόγραμμα που εξαγγέλθηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου από την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόλγου, τον υφυπουργό Νάσο Ηλιόπουλο και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Σωκράτη Φάμελλο περιλαμβάνει την δημιουργία 5.066 νέων θέσεων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Οι ωφελούμενοι θα κατανεμηθούν στα δασαρχεία όλης της χώρας και αφού περάσουν ένα διάστημα εκπαίδευσης θα εργαστούν στα δάση προκειμένου να προστατεύεται ο δασικός πλούτος της χώρας από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Οι εργαζόμενοι θα εργαστούν με όρους πλήρους απασχόλησης όπως σε όλα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και θα αμείβονται όπως και στα υπόλοιπα προγράμματα.

Μετά την λήξη του προγράμματος οι ωφελούμενοι θα μπορούν να κάνουν χρήση της εμπειρίας τους για τους μελλοντικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Η δημόσια πρόσκληση θα δημοσιευτεί σε λιγότερο από 15 μέρες με σκοπό να ξεκινήσουν εργασία πριν το καλοκαίρι και γενικότερα πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Θα προσληφθούν 302 δασολόγοι-δασοπόνοι οι οποίοι θα είναι επιστάτες των συνεργείων που θα δημιουργηθούν. Σχεδόν 4000 θα είναι οι εργάτες που θα προσληφθούν για την υλοτομία, οδηγοί, λογιστές κ.α.

Η κατανομή θα γίνει με βάση βασικά χαρακτηριστικά.

– Επικινδυνότητα των περιοχών
– Συσσωρευμένη βιομάζα
– Έκταση των περιοχών
– Μηχανήματα έργων για να χρησιμοποιήσουν
– Ειδικές περιοχές προστασίας

Ο αριθμός των ατόμων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ανά περιφερειακή ενότητα:

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ 473
Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης 48
Περιφερειακή Ενότητα Δράμας 97
Περιφερειακή Ενότητα Έβρου 151
Περιφερειακή Ενότητα Θάσου 65
Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας 37
Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης 75

 

Σχετικά Άρθρα