Newsletter Τελευταία Νέα

Φωνάζουν οι φοιτητές αλλά δεν τους ακούει κανείς!!!

Στις 23/2/2018, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης στη φοιτητική μέριμνα των εστιών, στα πλαίσια πανελλαδικών πρωτοβουλιών που έχουν πάρει Σύλλογοι Εστιακών Φοιτητών για την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες. Απαιτήσαμε άμεση λύση στα δεκάδες προβλήματα που υπάρχουν όπως με η παροχή ζεστού νερού, η φύλαξη, η υγιεινή, η συντήρηση των εστιών κ.α.

Μετά από τη δυναμική παρέμβαση, οι υπεύθυνοι του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και του Πανεπιστημίου δεσμεύτηκαν πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνουν εργασίες ώστε όλα τα κτίρια θα έχουν ζεστό νερό. Ταυτόχρονα, όσον αφορά ζητήματα υγιεινής που υπάρχουν σε κάποια κτίρια (ποντίκια, κατσαρίδες) οι υπεύθυνοι του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στην Ξάνθη δεσμεύτηκαν πως θα ξεκινήσουν απεντομώσεις και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Ωστόσο, ξέρουμε πως κι άλλες φορές που διαμαρτυρήθηκαν φοιτητές για τα συγκεκριμένα ζητήματα, αρνούμενοι να ζήσουν μαζί με ποντίκια στα δωμάτιά τους, έλαβαν την απάντηση πως τα δωμάτιά τους δε μπορούν να κριθούν ακατάλληλα, χωρίς να γίνει κάποια ενέργεια για να λυθεί το πρόβλημα. Ενώ σχετικά με το ζήτημα της φύλαξης (και τα πρόσφατα περιστατικά κλοπών), για ακόμη μία φορά τόσο οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου όσο και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ είτε μας απάντησαν πως δεν γνώριζαν για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εστίες μας είτε, προσπάθησαν να φανούν άμοιροι ευθυνών με αποτέλεσμα να μην λάβουμε συγκεκριμένες απαντήσεις.

Δε σταματάμε εδώ! Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας, μέχρι να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση! Ακόμη κι αν τα ελάχιστα που μας υποσχέθηκαν υλοποιηθούν, δε μπορούμε να μείνουμε εκεί. Δε μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια, να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να ζούμε σε αυτή την κατάσταση τον 21ο αιώνα! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το μέλλον και τη ζωή που μας αξίζει, δυναμώνουμε τον αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας !

 

Σχετικά Άρθρα