slider Καρναβάλι Ξάνθης Τελευταία Νέα

Δείτε όλο το πρόγραμμα του Καρναβαλιού για σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου DJ’s στην πλατεία και Χορωδιακή Βραδιά στο Δημοτικό Αμφιθέατρο

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

17:00 Colors of music. Η ομάδα Back Stage Team είναι μια παρέα των παλιών dj’s που πρωτοτυπεί και χρωματίζει μουσικά την κεντρική πλατεία. Βραδιά αφιερωμένη στις δεκαετίες 70, 80, 90 και όχι μόνο. Μουσικές που θα πλημμυρίσουν την πόλη με ρυθμό και θα ενθουσιάσουν τους νοσταλγούς της, αλλά και τους νεότερους. Στην εκδήλωση αυτή οι dj’s εκείνης της εποχής θυμούνται και αναβιώνουν τις μαγικές στιγμές που έζησαν στις θρυλικές disco Pegasus, Confusio, Tango, Thamiris, City, Fox, Fame, Sugar, Κήπος, Teenagers.

Σημείο συνάντησης της χαράς και του ξεφαντώματος με χορευτικές επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε για πάντα, η εξέδρα της κεντρικής πλατείας. Στα decks ο Αλέξης Γιάκατης και ο Anonymous.

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης 20:00 Χορωδιακή Βραδιά

Χορωδία Κ.Α.Π.Η. Σταυρούπολης

Το λαϊκό τραγούδι, όπως και το δημοτικό, βγαλμένο μέσα από την ψυχή του λαού μας, είναι βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς μας. Η Χορωδία του Κ.Α.Π.Η. Σταυρούπολης προσπαθεί να μας μεταφέρει στον όμορφο κόσμο της λαϊκής μας μουσικής, αποδίδοντας  – ανάλογα με τις δυνάμεις που διαθέτει – δέκα (10) επιλεγμένα τραγούδια σύγχρονων συνθετών.

Τη χορωδία διευθύνει ο Πολύτιμος Θεοδωρίδης.

Βυζαντινή Χορωδία Κ.Α.Π.Η. Δήμου Ξάνθης

Η Βυζαντινή Χορωδία του ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης, με αμέριστη αγάπη για τον τόπο μας και σεβασμό προς την παράδοσή μας, συμμετέχει, στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών της πόλης μας με μία βραδιά την αφιερωμένη στα ΚΑΠΗ του Δήμου μας, με τραγούδια που έγραψε και τραγούδησε ο Ελληνισμός του Πόντου, της Θράκης, της Μ. Ασίας. Είναι τραγούδια που εκφράζουν τους πόνους και τους καημούς για το πάρσιμο της Πόλης, της Πόλης της μεγάλης. Τραγούδια που παρουσιάζουν πτυχές της κοινωνικής ζωής των παππούδων μας, την παράδοσή μας, τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας. Τραγούδια που παρουσιάζουν το μεγαλείο του ελληνισμού. Είναι τραγούδια δικά μας.

Τη χορωδία διευθύνει ο Αθανάσιος Βολοβότσης.

Παραδοσιακή Χορωδία του συλλόγου Μικρασιατών  Ν. Ξάνθης «Οι Αλησμόνητες Πατρίδες»

Η χορωδία του συλλόγου Μικρασιατών  Ν. Ξάνθης συστάθηκε το 2005 και φέτος κλείνει τα 11 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Χοράρχης από την σύστασή της είναι ο καθηγητής παραδοσιακής μουσικής κ. Κατσούλης Ιωάννης. Η χορωδία αριθμεί περί τα 60 άτομα κάθε ηλικίας. Σκοποί της είναι η εκμάθηση παραδοσιακών τραγουδιών κυρίως από την περιοχή της Μικράς Ασίας συνάμα όμως και από τον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο. Στοιχεία όπως η διατήρηση γλωσσικών, εκφραστικών και ιδιαίτερων υφολογικών ιδιωμάτων των παραπάνω περιοχών αποτελούν τους κύριους άξονες στους οποίους επικεντρώνεται η παρουσίαση-απόδοση των τραγουδιών.


Άλλες Εκδηλώσεις

Από Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια των Θ.Λ.Ε.

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

10:00 Ιστορικοί περίπατοι – Ξάνθη, παλιά πόλη / για μαθητές.

Γνωριμία με τη νεότερη ιστορία της πόλης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται μόνο μετά από συνεννόηση, όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Χώρος διεξαγωγής: Παλιά πόλη και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, ΦΕΞ

Διάρκεια προγράμματος: Από 90 έως 120 λεπτά

Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: έως 40 / Κόστος προγράμματος: 2€ ανά μαθητή.

 

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

19:00 – 20:30 Από την σκιά στο φως… Ι

Ένα ανοιχτό μάθημα στο πλαίσιο του σεμιναρίου «ιστορίας κινηματογράφου» αλλά και του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ταινία είναι μια αλήθεια που επαναλαμβάνεται 24 φορές το δευτερόλεπτο».

Πληροφορίες συμμετοχές στο τηλ. 2541025421 ΦΕΞ. Ενημερωθείτε από το αναλυτικό πρόγραμμα κινηματογραφικής λέσχης.

Σχετικά Άρθρα