slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Σκάκι: Κοπή Βασιλόπιτας 2018  – Τουρνουά Blitz (φωτογραφίες)

Την Κυριακή το απόγευμα στις 14 Ιαν. 2018 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στις εγκαταστάσεις του συλλόγου μας στο Αθλητικό Κέντρο Φίλιππος Αμοιρίδης, με την ευλογία του Πάτερ Κωνσταντίνου, εφημέριου της ενορίας μας.

Στην εκδήλωση μας τίμησε με την παρουσία της η Αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού της πόλης μας κα. Γκιρτζίκη Αλεξία η οποία υποσχέθηκε να συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις στο αθλητικό και κοινωνικό έργο του Σ.Ο.Ξ. για την αναβάθμιση του αθλήματος στην πόλη μας.

Επίσης μας τίμησε με την παρουσία του ο Επίτιμος Πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Αχιλλέας Σαχπατζίδης, ο άνθρωπος που προσέφερε για 30 χρόνια και ανιδιοτελώς τα μέγιστα για το σύλλογο μας και την διάδοση και εκμάθηση του αθλήματος στην πόλη μας.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε επίσης και το καθιερωμένο τουρνουά Blitz (Μπλίτζ) που προηγήθηκε πριν την κοπή της πίτας και έλαβαν μέρος 76 σκακιστές-στριες, οι οποίοι κατέκλυσαν από το μεσημέρι την αίθουσά μας, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την αγάπη τους για το σκάκι, το οποίο είναι το δημοφιλέστερο πνευματικό άθλημα παγκοσμίως.

Το τουρνουά ήταν ελβετικού συστήματος 7 γύρων, χωρισμένο σε δυο γκρουπ δυναμικότητας.

Στο Α’ Γκρουπ δυναμικότητας (Αξιολογημένο από την παγκόσμια ομοσπονδία FIDE) , οι νικητές κρίθηκαν στις λεπτομέρειες μετά από συναρπαστικούς αγώνες, καθώς ο πρώτος είχε μισό πόντο διαφορά από τους τέσσερις επόμενους που ισοβάθμησαν μεταξύ τους !
Μετά την άρση της ισοβαθμίας σύμφωνα με τα κριτήρια, η κατάταξη έχει ως εξής :
1ος Χαριζόπουλος Ιωάννης με 6/7.
2ος Κόρογλου Βίκτωρ με 5,5/7.
3ος Ατματζίδης Παναγιώτης με 5,5/7.

Στις ειδικές κατηγορίες
1ο Κορίτσι με 4,5/7 Μήλιου Πηνελόπη.
1ος Κ16 με 5,5/7 Γεωργιάδης Νικόλαος.
1ος Κ14 με 4/7 Μπαλαφούτη Μαρία.
1ος Κ12 με 5,5/7 Βαγιανός Χρήστος.
1ος Κ10 με 4/7 Ουζούνης Κωνσταντίνος.
1ος Κ8 με 4/7 Τσούργιαννης Νικόλαος.

Στο Β’ Γκρουπ συμμετείχαν νέοι σκακιστές και είχαμε τριπλή ισοβάθμια στην κορυφή της κατάταξης και μεγάλη αγωνία για τους μικρούς μας σκακιστές.
Μετά την άρση της ισοβαθμίας σύμφωνα με τα κριτήρια, η κατάταξη έχει ως εξής :
1ος Λαζαρίδης Χρήστος με 6/7.
2ος Σπίνα Σαμπίνος με 6/7.
3η Πετροσιάν Μαριέτα με 6/7.
1ο Κορίτσι Διαμαντή Μαριάνθη 4/7.

Σε όλους τους νικητές απονεμήθηκε μετάλλιο και τις απονομές μεταλλίων έκαναν:
για το Α’ Γκρουπ, η Αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού της πόλης μας Γκιρτζίκη Αλεξία,
για τις ειδικές κατηγορίες ο Επίτιμος πρόεδρος του Σ.Ο.Ξ. Σαχπατζίδης Αχιλλέας,
και για το Β’ Γκρουπ, η σκακίστρια και εκπαιδεύτρια του Σ.Ο.Ξ. Κυπράκη Νικολέτα.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης συγχαίρει τους νικητές και γενικά όλους τους σκακιστές για τη συμμετοχή τους και την προσπάθεια που καταβάλουν για να μάθουν σκάκι και τους προτρέπει να συνεχίσουν να παίζουν σκάκι διότι μόνο οφέλη έχουν να αποκομίσουν απ΄ αυτό.

Ο Σ.Ο.Ξ. προσπαθεί συνεχώς μέσω συλλογικών αλλά και δικών του πρωτοβουλιών για την ένταξη του σκακιού στην καθημερινότητα ολοένα και περισσοτέρων παιδιών, να καθιερώσει το σκάκι στα σχολεία και γενικά να προβάλει το άθλημα στην κοινωνία της Ξάνθης διευρύνοντας την σκακιστική κοινότητα. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η σημαντική αύξηση των σκακιστών στην πόλη μας χρόνο με το χρόνο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τα παιδιά, τους δασκάλους του συλλόγου μας, τους φοιτητές της πόλης μας που έπαιξαν στο τουρνουά και όλα τα μέλη του Ομίλου μας που συμμετείχαν σε αυτήν την εκδήλωση και ιδιαίτερα όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίησή της. Ευχαριστούμε τις ΄΄μαμάδες΄΄ για τον υπέροχο μπουφέ που μας χάρισαν !!

Επίσης ευχαριστούμε τους γονείς των μικρών σκακιστών για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας μας να προσπαθούμε συνεχώς να γινόμαστε καλύτεροι και τους συγχαίρουμε για την αρωγή που παρέχουν στην προσπάθεια που καταβάλουν τα παιδιά τους.

Ευχόμαστε από καρδιάς το Νέο Έτος να είναι χαρούμενο και δημιουργικό με Υγεία και Πρόοδο για όλο τον κόσμο !!!

«Το σκάκι είναι στην ουσία του ένα παιχνίδι, στη μορφή του μια τέχνη και στην εκτέλεσή του μια επιστήμη».

Δ.Σ. Σκακιστικού Ομίλου Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα