slider Τελευταία Νέα

Παρακολουθείτε ζωντανά την πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία στην Θεσσαλονίκη λίγο πριν το συλλαλητήριο  

 

Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση εντός και εκτός των συνόρων για την ελληνικότητα της Μακεδονίας με την παρουσία τους στη Θεσσαλονίκη δίνουν 14 μητροπολίτες από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου να συλλειτουργήσουν στην παλαιοχριστιανική βασιλική του πολιούχου και προστάτη της Θεσσαλονίκης του Αγίου Δημητρίου.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία  προεξάρχει ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος μαζί με τον Ξάνθης Παντελεήμονα, και Βεροίας Παντελεήμονα και που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να καλέσουν κλήρο και λαό σε κινητοποίηση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Στον Άγιο Δημήτριο συλλειτουργούν επίσης οι μητροπολίτες Εδέσσης Ιωήλ, Κοζάνης Παύλος, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, Νεαπόλεως Βαρνάβας, Ιερισσού Θεόκλητος, Μαρωνείας Παντελεήμων, Κίτρους Γεώργιος και Φιλίππων Στέφανος.

Ιδιαίτερη σημειολογία έχει η συμμετοχή και τριών επισκόπων που ανήκουν στο κλίμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς στην πρόσκληση του κ. Ανθίμου ανταποκρίθηκαν θετικά ο μητροπολίτης Μιλήτου Απόστολος, ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, ο Βρυούλων Παντελεήμων και ο Επίσκοπος Θερμών Δημήτριος.

Μαίρη Δαληκριάδου με πληροφορίες από το amen.gr

Σχετικά Άρθρα