slider Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Αστυνομικό Δελτίο | 14-1-2018

Κομοτηνή, 13 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη 36χρονος υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη στις 12-1-2018 το βράδυ, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ, στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 36χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στο δυτικό κόμβο Κομοτηνής, το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κινήθηκε στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης. Πλησίον του οικισμού Πόρτο Λάγους, ο δράστης ελάττωσε ταχύτητα και εγκατέλειψε το όχημα εν κινήσει, κατευθυνόμενος σε παρακείμενο αλσύλλιο προκειμένου να διαφύγει, πλην όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθη.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο  36χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.   

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Κομοτηνή, 14 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν 2 άτομα, κατηγορούμενα για μεταφορά και απόπειρα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, κατά περίπτωση

Συνελήφθησαν στις 13-1-2018 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 37χρονος υπήκοος Τουρκίας και ένας 24χρονος υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενοι για μεταφορά και απόπειρα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 37χρονο διότι τον εντόπισαν να επιβιβάζει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράν και Συρίας και ακολούθως να τους μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης συνέλαβαν και τον 24χρονο, διότι όπως προέκυψε, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβη στην περιοχή προκειμένου να παραλάβει και να προωθήσει στην ενδοχώρα μη νόμιμους μετανάστες, καθώς επίσης υπέδειξε στον 37χρονο το σημείο για την παραλαβή των μη νόμιμων μεταναστών.  

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

 

 

.

Σχετικά Άρθρα