slider Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Έρχεται τον Φεβρουάριο του 2018 το πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ οίκον” – Στους 30-40.000 οι δικαιούχοι

Το αργότερο έως τα τέλη του Ιανουαρίου και μετά από πολύμηνη καθυστέρηση, αναμένεται να εκδοθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης η προκήρυξη του νέου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ οίκον» προϋπολογισμού 350 εκατομμυρίων ευρώ με αναμενόμενους δικαιούχους περίπου 30- 40.000 οι οποίοι θα επιλεγούν με βάση εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια.

Το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ οίκον» θα εισάγει σε σχέση με το προηγούμενο, σημαντικές αλλαγές στις προϋποθέσεις και τους όρους συμμετοχής για τους υποψήφιους δικαιούχους καθώς θα μοριοδοτούνται με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά, κοινωνικά αλλά και οικογενειακά κριτήρια, θα μπορούν να καλύπτουν τη συμμετοχή τους με δικά τους χρήματα (η προαιρετικά με άτοκο τραπεζικό δάνειο), ενώ η διεκπεραίωση της όλης διαδικασίας θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά.

Υψηλή μοριοδότηση για την κατά προτεραιότητα υπαγωγή στο πρόγραμμα θα λαμβάνουν οι έχοντες πολύ χαμηλά εισοδήματα, με πολλά προστατευόμενα μέλη, οι πολύτεκνοι,οι άνεργοι κλπ.

Δικαιούχοι του προγράμματος το οποίο όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει μέσα στον Φεβρουάριο θα είναι μόνον φυσικά πρόσωπα με δικαίωμα κυριότητας (πλήρους η ψιλής) η επικαρπίας σε μονοκατοικίες η διαμερίσματα πολυκατοικιών και με εισόδημα έως 40.000 ατομικό η 50.000 ευρώ οικογενειακό, χωρίς όμως να προβλέπεται επιδότηση για ατομικά εισοδήματα από 35-40.000 ευρώ και οικογενειακά από 45-50.000 ευρώ.

Το κόστος των επιλέξιμων εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση μιας κατοικίας θα μπορεί να φτάσει έως τα 25.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ εκ των οποίων μέσω επιδότησης και αναλόγως την κατηγορία στην οποία θα κατατάσσεται ο κάθε δικαιούχος θα καλύπτεται δωρεάν μέσω του προγράμματος το 25%-70% των δαπανών.

Αν είστε στην Ξάνθη και σας ενδιαφέρει να εντάξετε στο νέο πρόγραμμα αναβάθμισης «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» την κατοικίας σας, και να επιδοτηθείτε με πάνω από 75% στην ανακαίνισή της, επικοινωνήστε μαζί μας για να αναλάβουμε την σύνταξη του φακέλου σας και την υποβολή του για έγκριση. Σταύρος Καρυπίδης – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε. Τηλ. 6947267737 και 2541600699

Σχετικά Άρθρα