Που είναι ο Σύριζα που θα τα έλυνε όλα; Αναβάλλονται χειρουργεία στην Ξάνθη επειδή δεν έχουμε αναισθησιολόγο!!!! Διαβάστε τα χάλια του Νοσοκομείου μας - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
slider Λάσπη Τελευταία Νέα

Που είναι ο Σύριζα που θα τα έλυνε όλα; Αναβάλλονται χειρουργεία στην Ξάνθη επειδή δεν έχουμε αναισθησιολόγο!!!! Διαβάστε τα χάλια του Νοσοκομείου μας

Με έκπληξη διάβασα την επιστολή που μου έστειλαν οι γιατροί της Ξάνθης γιατί νόμιζα ότι με τον Σύριζα όλα αυτά τα προβλήματα θα είχαν λυθεί… Φαίνεται ότι ούτε και αυτοί έχουν τελικά το μαγικό ραβδάκι… διαβάστε λοιπόν τα χάλια που έχει το νοσοκομείο μας όπως τα περιγράφουν οι ίδιοι οι γιατροί που τα ζουν καθημερινά … κρίμα… 

Το ΕΣΥ ανάμεσα σε συμπληγάδες: Οι γιατροί του Νοσοκομείου Ξάνθης που συνήλθαν σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις 10/1/2018 έκαναν μια ανασκόπηση της λειτουργίας του και συζήτησαν τα τρέχοντα προβλήματα .

Ήταν γενική διαπίστωση ότι κάτω από την επιφανειακά εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, αυξάνουν οι εκκρεμότητες και διογκώνονται τα προβλήματα. Είναι πασιφανές πως το Νοσοκομείο έχει σοβαρές ελλείψεις γιατρών και λειτουργεί χάρις στις υπερπροσπάθειες των ήδη υπηρετούντων που συχνά φτάνουν στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας γερνάει, προσλήψεις νέων μονίμων γιατρών γίνονται με το σταγονόμετρο και η μερική κάλυψη των κενών με επικουρικούς γιατρούς, σαν ημίμετρα και μπαλώματα μπορούν να θεωρηθούν. Κοντά σε αυτά οι γιατροί βλέπουν τις απολαβές τους να μειώνονται με περικοπές που ξεκινούν αναδρομικά από τον Γενάρη του 2017.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

– Η Παθολογική και η Παιδιατρική Κλινική αδυνατούν να καταρτίσουν πρόγραμμα εφημεριών λόγω έλλειψης γιατρών, άλλες κλινικές καλύπτουν το πρόγραμμα τους με υπερεφημέρευση γιατρών, ενώ σε κάποιες δεν καλύπτονται με εφημερία όλες οι μέρες του μήνα.

– Οι ειδικευόμενοι γιατροί τους οποίους ο ρόλος είναι σημαντικός στην λειτουργία του συστήματος ανεπαρκούν, (υπάρχουν οργανικές θέσεις για 65 και υπηρετούν 35 ειδικευόμενοι ) με αποτέλεσμα οι ειδικοί γιατροί να επιφορτίζονται επιπλέον υποχρεώσεις.

– Η λίστα χειρουργείων που προβλήθηκε σαν ένα μέτρο διαφάνειας έχει γίνει πλέον άσκηση επί χάρτου, χειρουργεία συνεχώς αναβάλλονται αφού η θέση αναισθησιολόγου που προκηρύχτηκε τον Απρίλιο του 2017 ακόμα να πληρωθεί.

– Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Nοσοκομείου δεν αντέχει σε αυξημένο φόρτο δουλειάς ενώ οι προκηρύξεις γιατρών για στελέχωση του είναι στα χαρτιά.

– Το ΤΟΜΥ ακόμη αναζητεί γιατρούς και εγκαταστάσεις και η πρωτοβάθμια περίθαλψη ουσιαστικά γίνεται στο Νοσοκομείο.

– Παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες και διαβήματα το ΕΚΑΒ υπολειτουργεί.

– Το ΚΕΦΙΑΠ εξακολουθεί να είναι παραπαίδι του Νοσοκομείου. Με χρόνια προβλήματα στο σύστημα ψύξης- θέρμανσης του κτιρίου που αποδυναμώνουν την λειτουργία του ενώ τα αυτοκίνητα που διέθετε για μεταφορά των ΑΜΕΑ ελλείψει οδηγών μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς.

Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό αγωνίζονται για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών. Επιπρόσθετα φρόντισαν να δημιούργησαν μια υποδομή, ένα πρόγραμμα για την αποφόρτιση του Συστήματος αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Το πρόγραμμα είναι η «Κατ’ Οίκον Νοσηλεία», για το οποίο με ενθουσιασμό έχει συστρατευτεί όλο το προσωπικό του ιδρύματος. Είναι σχεδόν έτοιμο να λειτουργήσει και θα μπορούσε να αποσυμφορήσει το Νοσοκομείο μας, να εξυπηρετήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας, να δώσει μηνύματα αισιοδοξίας και να προβάλλει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αντί λοιπόν άμεσα να υλοποιηθεί, η Διοίκηση το έβαλε στο συρτάρι!

Η «Κατ’ Οίκον Νοσηλεία» είναι αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά , έχουμε την δυνατότητα να την προχωρήσουμε με επιτυχία και είναι ομόθυμη επιθυμία όλων των γιατρών η άμεση εφαρμογή της.

Το ΕΣΥ διέρχεται μέσα από συμπληγάδες και δεν είναι ώρα για αυτάρεσκους απολογισμούς ούτε για φιέστες . Το ΕΣΥ έχει σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό δυναμικό και υποδομές οι οποίες όσο αργούν να αναπληρωθούν έχουν επίδραση αρνητική στην εύρυθμη λειτουργία του. Αυτό πρέπει να γίνει ευρέως γνωστό στους συμπολίτες μας ώστε να δουν με κατανόηση το έργο των γιατρών επιδεικνύοντας υπομονή και προσαρμοστικότητα σε τυχόν αλλαγές προγραμμάτων και καθυστερήσεις στην

εξυπηρέτηση τους.

Εκ της Ενώσεως Νοσοκομειακών Ιατρών και Κέντρων Υγείας Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα