slider Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Κατασχέθηκαν  πάνω από 4 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

 Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 2 άτομα κατηγορούμενα για εισαγωγή – μεταφορά ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών κατά περίπτωση

Κατασχέθηκαν  πάνω από 4 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν στις 27-1-2018 το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) άτομα, ένας 51χρονος ημεδαπός και ένας 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή – μεταφορά ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν, στην Εγνατία Οδό Ηγουμενίτσας – Θεσσαλονίκης (νομό Ιωαννίνων), τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κινούνται με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Σε ενδελεχή έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκαν, επιμελώς κρυμμένες στο χώρο των αποσκευών, πέντε (5) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 4.330 γραμμαρίων.

Επιπλέον, στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκε μια (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 9 γραμμαρίων.  

Από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι ο 26χρονος είχε εισάγει τις παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών στην Ελλάδα από την  Αλβανία, μέσω αφύλακτης διάβασης της Ελληνοαλβανικής μεθορίου.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες κατηγορούνται επίσης για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθόσον ο 51χρονος μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τον 26χρονο, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα από αφύλαχτη διάβαση της Ελληνοαλβανικής μεθορίου, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ ήταν και καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν συνολικά 4.339 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ και 4 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.  

 

Σχετικά Άρθρα