slider Τελευταία Νέα

Ύψιστη τιμή για τον Δ΄ Σώμα Στρατού η απονομή Πολεμικής σημαίας | φωτογραφίες

Φωτογραφίες – Κείμενο Μαίρη Δαληκριάδου

Σε μια πολύ καλά οργανωμένη τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:00, στο Στρατόπεδο «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ» το Δ΄ΣΣ υποδέχθηκε την  Πολεμική Σημαία που του απονεμήθηκε για πρώτη φορά μετά από 104 χρόνια διαρκούς παρουσίας  σε όλα τα ιστορικά γεγονότα της χώρας μας.

Παρόντες στην τελετή ο Μητροπολίτης Ξάνθης κκ Παντελεήμων ( ο οποίος τέλεσε και την επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ ανάπαυσης των ψυχών των πεσόντων στρατιωτών μας, που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερία), βουλευτές του νομού Ξάνθης, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Η Πολεμική σημαία απονεμήθηκε κατόπιν Προεδρικού Διατάγματος που εκδόθηκε στην Αθήνα την 12 Ιουλίου 2017 και αποτελεί υψίστη τιμή για το προσωπικό του Στρατηγείου καθόσον αποτελεί το Εθνικό μας σύμβολο, για το οποίο Έλληνες μαχητές έχουν θυσιάσει τη ζωή τους στα πεδία των μαχών.

Στην διάρκεια της τελετής ο Στρατηγός του Δ΄ΣΣ Γεώργιος Καμπάς επέδωσε διαμνημονεύσεις σε πάνω από 30 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Αμέσως μετά την λήξη της τελετής ακολούθησε καφές στο στρατηγείο.

Δηλώσεις του Στρατηγού Γεωργίου Καμπά:

«Ως Διοικητής του Δ΄Σώματος Στρατού, νιώθω ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια γιατί σήμερα υποδεχθήκαμε την Πολεμική Σημαία που μετά από 104 χρόνια διαρκούς παρουσίας του Δ΄Σώματος Στρατού σε όλα τα ιστορικά γεγονότα της χώρας μας, στην έδρα του Δ΄ΣΣ, στην Ξάνθη. Θεωρώ ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή, όχι μόνο για το Δ΄Σώμα Στρατού αλλά και για όλη την Θράκη, διότι πλέον ο ισχυρότερος σχηματισμός, η «αιχμή του δόρατος» που υπάρχει στην χώρα μας για την χερσαία άμυνα αυτής, αποκτά μια σημαία, για την οποία έχουμε ορκιστεί όλοι να δώσουμε και το αίμα μας αν χρειαστεί για την πατρίδα» ανέφερε ο Αντιστράτηγος Διοικητής του Δ Σώματος Στρατού κ. Γεώργιος Καμπάς, επισημαίνοντας ότι «εκτός αυτού, η δεύτερη μεγάλη κατεύθυνση που έχουμε σαν Δ΄Σώμα και σαν Στρατός, την κοινωνική αρωγή, με την Σημαία αυτή και με το προσωπικό μας, το ακούραστο αυτό προσωπικό μας, είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε αυτά που πρέπει να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο, έτσι ώστε να καταλάβουν όλοι ότι ο Στρατός είναι δίπλα τους, σε κάθε δυσκολία τους και σε κάθε αναποδιά τους. Είμαστε εδώ για όλο τον θρακικό λαό, για όλη την Ελλάδα, όχι μόνο να τον στηρίξουμε από κάθε εξωτερικό κίνδυνο (όπως είναι η αποστολή μας) αλλά συγχρόνως να τον βοηθήσουμε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που δυστυχώς η περίοδος αυτή μας έχει φέρει». Δεδομένης της ευκαιρίας που δόθηκε, ο Διοικητής του Δ΄Σώματος Στρατού, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη άσκηση Παρμενίων για την οποία σημείωσε ότι «είναι μια άσκηση που γίνεται κάθε χρόνο στο Δ΄Σώμα Στρατού και αυτό σηματοδοτεί ότι είναι εδώ (όπως προείπα) η αιχμή του δόρατος, της άμυνάς μας και με αυτόν τον τρόπο κάνουμε την προβολή ισχύος εκεί που πρέπει, έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι ότι δεν είμαστε εύκολοι αντίπαλοι και αντιθέτως αν έρθουν εδώ θα βρουν πολύ μεγάλες δυσκολίες και πολλές εκπλήξεις για πράγματα τα οποία δεν μπορούν ούτε αυτοί να τα φανταστούν. Όσον αφορά το προσωπικό μας, τους στρατιώτες μας (μονίμους και εφέδρους) βλέπετε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δείχνουν μια μεγάλη αυταπάρνηση, μια πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα να συμμετάσχουν, να εκπαιδευθούν, να προβάλλουν την ισχύ μας, γιατί όλοι οι Έλληνες έχουμε αυτό το dna του ανθρώπου που θέλει να ζήσει ελεύθερα και για να ζήσουμε ελεύθερα πρέπει να έχουμε μια ισχυρή αποφασιστικότητα να διατηρήσουμε τα σύνορά μας αλώβητα. Οι Θρακιώτες αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. Μην ξεχνάτε ότι αν κάποιος περάσει, από εδώ θα περάσει, οπότε να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να περάσει κανείς».

Ακολουθούν φωτογραφίες:

  

 

Σχετικά Άρθρα