slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Συνάντηση αντιπροσωπειών της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Α.Μ.Θ (ΕΑ.ΑΜ&Θ)  και της  Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας  Α.Μ.Θ (Ε.Σ.ΠΕ.Α.Μ/Θ) 

Θεσμική συνάντηση πραγματοποίησαν την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 αντιπροσωπείες του Διοικητικού Συμβούλιου της Ένωσής μας και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Α.Μ.Θ (Ε.Σ.ΠΕ.ΑΜ/Θ), στο Παράρτημα του Γραφείου της Ένωσης, εντός του Καταστήματος της Δ/νσης Αστυνομίας Δράμας. Εκ μέρους της ΕΑ.ΑΜ&Θ παρευρεθήκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης και Γ΄ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α Αστυν.Υποδ/ντης ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος, ο Γενικός Γραμματέας Αστυν.Β΄ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ Άγγελος και ο Γραμματέας Ανθ/μων – Υπεύθυνος Εκδόσεων & Ιστοσελίδας Ανθ/μος ΝΤΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Πέτρος. Εκ μέρους της Ε.Σ.ΠΕ.ΑΜ/Θ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Σμηναγός ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Νικόλαος, ο Αντιπρόεδρος Ασ/μίας ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ Παναγιώτης και ο Ταμίας Ανθυπασπιστής ΜΑΣΑΝΗΣ Χρήστος.

    Στόχος της επίσκεψης – συνάντησης των δύο (2) Αντιπροσωπειών πέρα από την τυπική γνωριμία των Ενώσεων μεταξύ τους, ήταν η ανάπτυξη σταθερών βάσεων συνεργασίας με επίκεντρο τα κοινά κατά βάση προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργασιακοί τους κλάδοι, ως το «ένστολο» προσωπικό της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό ως Δ.Σ χαιρετίσαμε τη καταστατική λειτουργία της νεοσύστατης, αλλά καθόλα δυναμικής, Ένωσης Στρατιωτικών (Ε.Σ.ΠΕ.ΑΜ/Θ) και τη συστράτευση της στον συνολικό αγώνα που δίνει το συνδικαλιστικό μας κίνημα, για την εξασφάλιση της εργασιακής αξιοπρέπειας του σκληρά εργαζόμενου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ένοπλων δυνάμεων.

   Μάλιστα σε μια περίοδο που δίνονται «μάχες» σε πολλαπλά επίπεδα (μισθολόγιο, απόφαση ΣτΕ, υλικοτεχνικές υποδομές υπηρεσιών κλπ), η ενεργητική στάση κάθε φορέα συλλογικής εκπροσώπησης για τον συνασπισμό ενωμένων των δυνάμεων των θεσμών, είναι επιβεβλημένη. Προς τούτο, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.ΑΜ/Θ κατέθεσε για ενημέρωσή μας Υπόμνημα Θεμάτων – Αιτημάτων δέκα (10) διεκδικητικών σημείων της Ένωσής τους, τα οποία όπως διαπιστώθηκε στην πλειοψηφία τους απασχόλησαν διαχρονικά ή απασχολούν και τα μέλη της Ένωσης μας όπως πχ το ζήτημα της συνυπηρέτησης στελεχών των Ε.Δ  με συζύγους αστυνομικούς ή εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τα συνταξιοδοτικά θέματα και αυτά της ασφαλιστικής νομοθεσίας, η βαθμολογική εξέλιξη κλπ.

   Τέλος, συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση ορισμένων κοινών δράσεων εκ μέρους των Δ.Σ των δύο Ενώσεων στο άμεσο μέλλον, με αφορμή ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν τους κλάδους μας.

Σχετικά Άρθρα