slider Τελευταία Νέα

Παράπονα για το τμήμα επειγόντων παιδιατρικής στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Παράπονα δεχτήκαμε στην xanthinews.gr για τα παιδιατρικά επείγοντα του νοσοκομείο μας από μια γιαγιά που θέλησε να μεταφέρει το οκτώ μηνών εγγονάκι της με υψηλό πυρετό στα επείγοντα παιδιατρικά περιστατικά…

Το γεγονός έλαβε χώρα πριν 2 – 3 μέρες όταν το απόγευμα ο μικρός ανέβασε υψηλό πυρετό και η γιαγιά αναγκάστηκε να το μεταφέρει στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί από που προέχονταν αυτό. Μετά από τρεις ώρες αναμονή αναγκάστηκε να φύγει από το νοσοκομείο διότι η μοναδική γιατρός που ήταν στα επείγοντα της παιδιατρικής κάτω στο ισόγειο ήταν απασχολημένη με ένα επείγον περιστατικό σοβαρό ενός άλλου μικρού παιδιού.

Την ίδια χρονική στιγμή λάβαμε και ένα mail :

Από: ….

Θέμα: παιδιατρική κλινική Ξάνθης
Σώμα μηνύματος:
καλημέρα σας
Μετά από κάτι αρκετά σημαντικό που έχω διασταυρώσει θεωρώ καθήκον και υποχρέωση να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να αποτρέψουμε αυτό που παρακάτω θα αναφέρω.
Εδώ και μέρες έχει βγεί το τελικό πρόγραμμα εφημεριών των ιατρών από την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου στην Ξάνθη αλλά με κάλυψη μόνο για τις 20 πρώτες μέρες , με αποτέλεσμα η κλινική την περίοδο των γιορτών να είναι ΚΛΕΙΣΤΗ … αυτό μετά από παραίτηση των 2 μόλις προσληφθέντων παιδιάτρων .
Αυτό θα φέρει τεράστια προβλήματα στον νομό αφού οι περίπου 25 περίπου γέννες που αντιστοιχούν για την περίοδο αυτή θα πρέπει οι γυναίκες να πάνε σε άλλο νομό (καθυστερημένα ) και τα περιστατικά των παιδιών που θα χρειάζονται νοσηλεία επίσης το ίδιο … οι όποιες  παραιτήσεις , οι μετακινήσεις και οι άδειες λοχείας είναι εδώ και καιρό γνωστές στην διοίκηση του νοσοκομείου και είχε πολύ καιρό για να αντιδράσει…
έστω και στην ύστατη στιγμή θα είναι απαράδεκτο να επιτραπεί κάτι τέτοιο.
ας τους παρακινήσουμε να κάνουν ότι είναι δυνατόν και ΠΟΛΛΑ είναι αυτά που μπορούν να γίνουν..
και ο ιατρικός σύλλογος είναι ενήμερος και σχεδόν όλη η περιφέρεια , το μόνο που μένει είναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ για επίλυση του προβλήματος.
ΑΣ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ – ΒΡΕΦΟΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΑΔΙΚΑ ΛΟΓΟ ΠΙΘΑΝΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΛΑΝΘΑΣΜΈΝΩΝ  ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΏΝ .
όλα τα παραπάνω μπορούν να επαληθευτούν με ένα απλό τηλέφωνο στο νοσοκομείο ή στον ιατρικό σύλλογο τα στοιχεία μου σας παρακαλώ εφόσον η επαλήθευση είναι τόσο εύκολη ας παραμείνουν κρυφά μιας και είναι και ψεύτικα…

Σχετικά Άρθρα