slider Τελευταία Νέα

Κόπηκε η πρώτη πίτα της χρονιάς | φωτογραφίες

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Παρουσία του συνόλου της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας καθώς και του συνόλου του ιερού κλήρου του τόπου μας κόπηκε η πρώτη πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του έτους από τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα σήμερα στις 4 το απόγευμα στο μητροπολιτικό μέγαρο Ξάνθης.

Ο Μητροπολίτης αμέσως μετά την κοπής της πίτας έδωσε χρηματικά βραβεία σε  14 αριστούχους φοιτητές χριστιανούς και μουσουλμάνους ύψους 400 ευρώ το καθένα από το κληροδότημα του Ζαλάχα

Το κληροδότημα Ζαλάχα

Η Ίδρυση του κληροδοτήματος  επιτευχθεί κατόπιν επιθυμίας του διαθέτη Θεόδωρου Zαλάχα με μυστική διαθήκη στο προξενείο Κωνσταντινούπολης το έτος 1884. Με σκοπό την κάλυψη εξόδων οικοτροφείου απορών μαθητών γυμνασίου και λυκείου. Την ενίσχυση παιδικών σταθμών οι οποίοι λειτουργούν υπό την ιερά μητρόπολη Ξάνθης και την χορήγηση χρηματικών βραβείων σε αριστούχους μαθητές που εισάγονται και φοιτούν σε ΑΕΙ.

Βέβαια στην αναφορά του ο μητροπολίτης Ξάνθης σήμερα το απόγευμα ενημερώνοντας τους παραβρισκόμενους τόνισε ότι δυστυχώς η εφορία και το ΕΝΦΙΑ είναι τόσα πολλά από τα ακίνητα αυτά του κληροδοτήματος που φτάνουν τις 96,000 χιλιάδες ευρώ ετησίως νούμερο που δυστυχώς στερεί χρήματα τα οποία προορίζονταν βάση διαθήκης σε καλό σκοπό.

Ο αστυνομικός διευθυντής ήταν ο τυχερός της πίτας που κέρδισε ένα βιβλίο της Μητρόπολης:

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα