slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Αγωνία κι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στην ΣΕΚΑΠ. Το θέμα συζητήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Δυναμικό παρόν ετοιμάζονται να δώσουν στο Δικαστικό Μέγαρο της Κομοτηνής αύριο Παρασκευή στις δέκα και μισή το πρωί οι 170 εργαζόμενοι στην Καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, την ώρα που θα εκδικάζονται τα αιτήματα ανάκλησης των δύο αποφάσεων που έχουν θέσει εν αμφιβόλω την συνέχιση λειτουργίας της μεγάλης Βιομηχανικής Μονάδας της Ξάνθης, που μετρά ήδη μισόν αιώνα ζωής.

Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο

Χθες το μεσημέρι, και μετά από αίτημα και της αντιπολίτευσης του Δήμου μας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, οι τελευταίες εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ συζητήθηκαν εκτός ημερησίας διάταξης με τη συμμετοχή εκπροσώπου της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ, των δύο σωματείων των εργαζόμενων, αλλά και των επικεφαλής των παρατάξεων. Τονίστηκε πως η εταιρία δεν συναινεί σε κρίσεις για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ή επιθέσεις, αλλά ζητά χρόνο να διαχειριστεί νομικά την υπόθεση, προσβάλλοντας την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, χωρίς να μπλοκάρεται η διακίνηση των προϊόντων της εταιρίας από το Τελωνείο. Θα ακολουθήσει σύντομα η έκδοση κοινού ψηφίσματος.

Αγωνία για τις εξελίξεις μετά την απόφαση του Τελωνείου

Οι εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ πάντως είναι πολύ ανησυχητικές μετά και την τελευταία απόφαση του Τελωνείου Ξάνθης που αποφάσισε αιφνιδίως να μπλοκάρει την διανομή προϊόντων της εταιρίας στην ελληνική αγορά, μια απόφαση που ακολούθησε το πρόστιμο-μαμούθ των 38,23 εκατ. ευρώ για «έργα και ημέρες» παλαιότερων διοικήσεων από το 2009, προ της εξαγοράς από τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη το 2013.

Η διοίκηση της εταιρίας, αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για αύριο, προκειμένου τα μέλη του να συζητήσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να ξεκινήσουν την προετοιμασία για την διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της εταιρίας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της εταιρίας, λόγω της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατ. ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η ΣΕΚΑΠ ανακοινώνει την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου». Είναι χαρακτηριστικό πως στη συνεδρίαση έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν ειδικοί από κορυφαίες ελληνικές εταιρίες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.

Σχετικά Άρθρα