slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Nέο επεισόδιο στα Ίμια μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης – ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, η “εμπλοκή” ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά σκάφη έγινε σε απόσταση 300 μέτρων από τα Ίμια. Όπως αναφέρεται, ελληνικό σκάφος του λιμενικού προσπάθησε να παρενοχλήσει Τούρκους ψαράδες ανοιχτά των Ιμίων, αλλά επενέβη η τουρκική ακτοφυλακή και έτσι η παρεμπόδιση αποφεύχθηκε, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Το περιστατικό, σύμφωνα πάντα με το DHA, έγινε χθες το μεσημέρι, όταν ελληνικό σκάφος ξεκινώντας από την Κάλυμνο πλησίασε τα Ίμια και σε απόσταση 300 μέτρων άρχισε να κυνηγά τουρκικά ψαροκάικα.

Τότε, το νούμερο 97 σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής επενέβη και εμπόδισε το ελληνικό σκάφος. Όπως μεταδίδεται μάλιστα, ελληνικά και τουρκικά σκάφη πλησίασαν σε απόσταση 50 μέτρων το ένα το άλλο.

Το νέο «κυνηγητό» μεταξύ ελληνικών και τουρκικών σκαφών στα Ίμια κράτησε για αρκετές ώρες, μέχρι που στις 15:30 το ελληνικό σκάφος αποσύρθηκε στην Κάλυμνο και έτσι σταμάτησε η καταδίωξη, αν και η τουρκική ακτοφυλακή συνέχισε τις περιπολίες της στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο που δημοσιοποίησε το DHA:

Σχετικά Άρθρα