Χθες το βράδυ ήρθαμε αντιμέτωποι με μία ακόμα επίθεση στο στέκι Kardelen. Στο χώρο που στεγάζεται το Κοινωνικό Φροντιστήριο αποφάσισαν κάποιοι από τον αναρχικό χώρο να εκτονώσουν το μένος τους για την επίσκεψη του Τσίπρα στην Ξάνθη. Με μπογιές και σπρέι, μέσα στη νύχτα, αναρχικοί κατάφεραν ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα στο αστικό κράτος και μάλιστα ανυπόγραφο. Είναι αυτοί που έχουν κάνει την ιδιοκτησία ιδεολογία, τη βία αυτοσκοπό και την κοινωνική πλειοψηφία εχθρό. Πρακτικές επιθέσεων σε κοινωνικούς χώρους μέσα στη νύχτα καμία σχέση δεν έχουν με την αριστερά και το κίνημα. Τέτοιες κινήσεις δεν αποτελούν ακτιβισμό ή κινηματική δράση. Είναι κενού περιεχομένου και έντονα απολίτικες. Η επίθεση στον πιο ενεργό κοινωνικό χώρο στην πόλη της Ξάνθης, είναι επίθεση απέναντι στην αλληλεγγύη και τη δημοκρατία.
Το στέκι Kardelen έχει υπάρξει τα τελευταία 4 χρόνια σημείο αναφοράς για την Αλλυλεγγύη στην πόλη της Ξάνθης. Με συνεχή λειτουργία και δράσεις που ολοένα και εμβαθύνουν την κουλτούρα της αλληλεγγύης και συλλογικότητας στην πόλη μας. Με την συμμετοχή σε πολλά κινήματα και πρωτοβουλίες, όπως η ΒΙΟ.ΜΕ, το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού “SOS Χαλκιδική”, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ξάνθης. Επιπλέον, το στέκι Kardelen τα τελευταία χρόνια στεγάζει τη μοναδική δομή αλληλέγγυων μαθημάτων στην πόλη της Ξάνθης. Πάρα πολλοί μαθητές και καθηγητές τα τελευταία τρία χρόνια πέρασαν από τις αίθουσες του Αλληλέγγυου φροντιστηρίου, μαθητές που βρήκαν διέξοδο χάρη στην ανιδιοτελή συνεισφορά νέων καθηγητών, καθηγητριών. Την ίδια στιγμή το Kardelen, συνεχώς μεγαλώνει και οι δράσεις του πληθαίνουν. Για εμάς η κοινωνική χρησιμότητα είναι ο βασικός μας σκοπός και στόχος. Με όπλο μας την αλληλεγγύη δίνουμε καθημερινά την μάχη για περισσότερη δημοκρατία, για έναν καλύτερο κόσμο που θα μας χωράει. Και αυτόν τον αγώνα δεν θα τον σταματήσει κανένας και με κανέναν τρόπο γιατί τον κόσμο τον αλλάζεις στο φως, όταν καταφέρνεις να εμπνεύσεις και όχι να τρομοκρατείς την κοινωνία.
Γιατί εμείς πιστεύουμε πως όσο υπάρχουν άνθρωποι που οραματίζονται και αγωνίζονται μέσα στην κοινωνία που ζούμε, ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.