slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Το ΔΣΣ παρέλαβε από τον Υπουργό Π. Καμμένο την πολεμική σημαία η οποία αύριο το πρωί θα φτάσει στην Ξάνθη | 20 φωτογραφίες

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, επισκέφθηκε τη Λάρισα όπου παρέστη στην τελετή παράδοσης πολεμικών σημαιών στην 1η Στρατιά, το Γ’ ΣΣ, το Δ’ ΣΣ και την ΑΣΔΕΝ. 

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου επέδωσε τα ξίφη σε Αξιωματικούς (πλην ΣΣΕ – ΣΣΑΣ), οι οποίοι υπηρετούν στην περιοχή ευθύνης του Γ’ Σώματος Στρατού 

Παρέστησαν, επίσης, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης. 

Κατά την τελετή επίδοσης ξιφών, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό: 

«Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή μου να επιδώσω τα ξίφη σε Έλληνες και Ελληνίδες αξιωματικούς, εδώ στην όμορφη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας. 

Πάντα αισθάνομαι την ανάγκη να βρίσκομαι δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν την Πατρίδα. Και τούτο διότι σε κάθε επίσκεψή μου στα στρατόπεδα και τα ακριτικά φυλάκια μας, ενώ έρχομαι να σας στηρίξω τελικά παίρνω εγώ μηνύματα αισιοδοξίας, σιγουριάς, υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας, πολύτιμα εφόδια για να συνεχίσω το έργο μου. Πολύτιμα εφόδια και για όλο τον ελληνικό λαό, που αισθάνεται ασφαλής χάρη στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, χάρη σε όλους εσάς. 

Έλληνες και Ελληνίδες Αξιωματικοί, 

Προ ολίγου παραλάβατε το ξίφος του Έλληνα αξιωματικού. Ένα σύμβολο δύναμης, επαγρύπνησης, τιμής, γενναιότητας, καθήκοντος και συνάμα δικαιοσύνης. 

Καλείστε ως αξιωματικοί να αποτελείτε το μέτρο των σταθερών αξιών του στρατού και της κοινωνίας μας γενικότερα. Και είμαι σίγουρος ότι θα επιτύχετε σε αυτήν την αποστολή σας. 

Άλλωστε, ψηλαφώντας την ιστορία μας, αποδεικνύεται ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προερχόμενα εξ υπαξιωματικών ήταν και είναι ικανά να επιτελέσουν αξιόλογο επιχειρησιακό και επιτελικό έργο φθάνοντας ακόμα και στα ανώτατα αξιώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Νικόλαος Πλαστήρας και πολλοί άλλοι. 

Καλείστε να εμπνεύσετε και να κινητοποιείτε όχι μόνο τους υφιστάμενους σας, αλλά και τον ευρύτερο περίγυρό σας, προς το άριστον, μέσω του παραδείγματος της εντιμότητας, της εργατικότητας, του αλτρουισμού και της αυταπάρνησής σας.

 Οφείλετε να προνοείτε για το σύνολο, όπως τονίζει και ο μεγάλος Θουκυδίδης για τον Περικλή ότι το κύριο προσόν του ήταν ακριβώς η «πρόνοια εις τον πόλεμον». Και για όσο καιρό ίσχυαν η πρόβλεψη και τα μέτρα που έλαβε ο Περικλής, η Αθήνα άντεχε χωρίς σχεδόν καθόλου απώλειες. 

Όταν βεβαίως, μετά το θάνατό του, οι δημαγωγοί άφησαν κατά μέρος την πρόνοια του Περικλή, τότε η Αθήνα ξεκίνησε το δρόμο που την οδήγησε στην ταπεινωτική ήττα. 

Στις εποχές των κρίσεων, όπως και στη δική μας, γεννιέται η ανάγκη για την ύπαρξη ηγετών, σε όλα τα επίπεδα. 

Μια χώρα, η οποία από την ανεξαρτησία της βρίσκεται διαρκώς σε πόλεμο ή απειλείται με πόλεμο έχει ανάγκη να οργανώνει ικανές και ποιοτικές Ένοπλες Δυνάμεις. Ένα από τα βασικά συστατικά των Ενόπλων Δυνάμεων, η ραχοκοκαλιά του στρατεύματος, είναι τα στελέχη της, οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί, εσείς δηλαδή, και σε αυτή την επιταγή ανταποκρίνεστε στο έπακρο. Εξακολουθείτε να διατηρείτε υψηλό μαχητικό φρόνημα. Και το επιτυγχάνετε χάρη στις εργώδεις προσπάθειες, στον καθημερινό σας μόχθο και στη δική σας προσφορά. 

Προσφορά που μας δίνει τη δυνατότητα να διατηρούμε μια στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ικανότητας για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας, αλλά και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και της διεθνούς ειρήνης. 

Και σας διαβεβαιώνω ότι αυτό το μήνυμά σας γίνεται κατανοητό από όλους, εχθρούς και φίλους, ειδικά στην εποχή μας και ειδικά στην περιοχή μας η οποία διανύει περίοδο ρευστότητας και αβεβαιότητας. 

Γι’ αυτό το σημαντικό εθνικό έργο που επιτελείτε, είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες. Ο άψογος τρόπος με τον οποίο ανταποκρίνεστε στην αποστολή σας, σας τιμά ως Έλληνες. 

Θέλω ακόμα να τονίσω ότι δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτή την εποχή της κρίσης, σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται πρώτες στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. 

Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ να είστε πάνω από όλα υγιείς, να συνεχίσετε τη λαμπρή σας σταδιοδρομία με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, έχοντας πάντα κατά νου ότι υπηρετείτε την πατρίδα, την πίστη μας, τους γονείς, τα αδέλφια και τα παιδιά σας. 

Υπηρετείτε τις ανώτερες αρχές και αξίες που έχουν κρατήσει αυτό τον τόπο όρθιο. Γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μάχονται «υπέρ πίστεως και πατρίδος». Κρατήστε υψηλό το φρόνημά σας. 

Εύχομαι σε όλους σας καλές γιορτές, Καλά Χριστούγεννα και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το 2018, που έρχεται σε λίγες μέρες, θα είναι μία καλύτερη χρονιά για όλους. Μια χρονιά που θα ξαναφέρει το χαμόγελο στην πατρίδα μας. 

Βγαίνοντας από μια περίοδο κρίσης όλοι οι δείκτες πλέον συμφωνούν αλλά και οι ανακοινώσεις ντόπιων και ξένων ότι η πατρίδα μας έκλεισε τον κύκλο της κρίσης. 

Ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνω τα πάντα προκειμένου να αποκαταστήσω όλα όσα έχασαν τα εν ενεργεία στελέχη μας, αλλά και να διαβεβαιώσω και εκείνους που επλήγησαν περισσότερο από όλους, τους εφέδρους τους αποστράτους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς ότι θα ενεργήσουμε προκειμένου να αποκατασταθούν οι τεράστιες αδικίες που έγιναν εις βάρος τους όλη αυτή τη περίοδο.

 Καλά Χριστούγεννα, καλή δύναμη και καλή συνέχεια στη σταδιοδρομία σας».

Σχετικά Άρθρα