slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Τι λέει η Λαϊκή Ενότητα Ξάνθης για τις εκλογές στο ΕΒΕ

Η ψήφιση του τέταρτου μνημονίου ολοκληρώνει την προσπάθεια να παρουσιαστούν τα μνημόνια ως κανονικότητα. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επενδύσει στο αφήγημα της ανάπτυξης, υποβοηθούμενη από τη Ν.Δ., που επικεντρώνει την αντιπολίτευσή της στο «χρειαζόμαστε ακόμη πιο νεοφιλελεύθερη πολιτική». Οι επιχειρηματίες επιδίδονται σε έναν λυσσαλέο πόλεμο πολιτικής επιρροής, με δεδομένο και το μεγάλο φαγοπότι που ανοίγει σε διάφορους κλάδους. Τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα αναζητούν διεξόδους επιβίωσης μέσα σε μια δύσκολη συνθήκη, θεωρώντας κατάκτηση ενίοτε απλώς το να μη γίνουν χειρότερα. Η ακροδεξιά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία να σπρώξει την κοινωνική αγανάκτηση σε κατεύθυνση σχεδόν κανιβαλική.

Οι μνημονιακές πολιτικές, που εφαρμόζονται εδώ και 7 χρόνια, από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ήταν η τομή προς το χειρότερο στις εκπορευόμενες από την ΕΕ και την Ευρωζώνη τα προηγούμενα χρόνια νεοφιλελεύθερες πολιτικές, έχουν οδηγήσει το λαό σε φτωχοποίηση, την οικονομία σε αδιέξοδο.

ΕΕ-ΔΝΤ και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις στοχοποίησαν τις μικρομεσαίες –ιδιαίτερα τις μικρές και πολύ μικρές – επιχειρήσεις (ΜμΕ) οδηγώντας τους φτωχούς αλλά και μεσαίους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους (ΕΒΕ) σε δραματική μείωση εισοδημάτων, αδυναμία να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, σε «λουκέτα», κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε βάρος των επιχειρήσεων και της ατομικής περιουσίας τους, στην ανεργία και απόγνωση.

Στο πλαίσιο αυτό ως ΛΑΕ Ξάνθης θεωρούμε οτι κανένα μέλλον δεν έχουμε με τη συνέχιση των μνημονίων και των φιλελεύθερων πολιτικών που μαστίζουν την χώρα. Χρειάζεται σήμερα ένα νέο ελπιδοφόρο, εναλλακτικό στα μνημόνια και στον ευρωμονόδρομο, σχέδιο, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

Η ενεργοποίηση και αγωνιστική κινητοποίηση όλων μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες – μακριά από λογικές ανάθεσης – αποτελεί μονόδρομο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.

Υπό αυτή την έννοια, στις εκλογές του ΕΒΕ Ξάνθης στις 3-4 Δεκέμβρη, ως ΛΑΕ Ξάνθης δεν δίνουμε την παραμικρή στήριξη σε αντιλήψεις που προωθούν μνημονιακές πολιτικές και συμβάλλουν στην περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού και των εργαζομένων, σε «υπερκομματικούς» συνδυασμούς, που το μόνο το οποίο καταφέρνουν είναι να αποκρύπτουν και να ξεπλένουν τους βασικούς υπευθύνους της υπάρχουσας κατάστασης. Το ίδιο ισχύει και για συνδυασμούς που κατεβαίνουν υπο την αιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, και αποτελούν κυβερνητικές παρατάξεις, οι οποίες μας διαμηνύουν απο τη μια το τέλος της λιτότητας και των μνημονίων και απο την άλλη εντείνουν την αφαίμαξη του λαικού εισοδήματος και των ΜμΕ, επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων.

Η Λαική Ενότητα, σε καμία περίπτωση δεν δίνει στήριξη στους συνδυασμούς  «Επιχειρηματική Δράση – Αναπτυξιακή Πορεία» και “Συν Επιχειρώ”.

Σχετικά Άρθρα