sliderΤελευταία Νέα

Με κάθε μεγαλοπρέπεια υποδέχτηκε η Κομοτηνή το ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου | φωτογραφίες

 

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Με κάθε μεγαλοπρέπεια  έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, η υποδοχή της θαυματουργού δεξιάς χειρός του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προερχόμενη από την Ιερά μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους, μπροστά στο μουσικό μέγαρο.

Στην συνέχεια παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών άρχων καθώς και του ιερού κλήρου της πόλης της Κομοτηνής σχηματίσθηκε πομπή παρουσία και της στρατιωτικής μπάντας και αγήματος η οποία κατέληξε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου όπου εψάλη πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κομοτηνής και Μαρωνείας κ.κ. Παντελεήμονος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κατά την προσφώνησή του ευχαρίστησε τον καθηγούμενο της μονής ιεράς μονής Οσίου Ξενοφώντος γέροντα Αλέξιο και τους συνοδούς πατέρες και αναφέρθηκε στην αξία της προσκυνήσεως των ιερών λειψάνων.

Το θαυματουργό ιερό λείψανο θα παραμείνει για οποίον επιθυμεί να το  προσκυνήσει μέχρι το πρωί της Κυριακής 5 Νοεμβρίου για επιστρέψει στην Ιερά μονή Ξενοφώντος όπου και φυλάσσεται

            

 

Σχετικά Άρθρα