slider Καβάλα Τελευταία Νέα

Καβάλα: Αδελφοποίηση με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Στις 29 Νοεμβρίου 2017 στις 4.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας για την εδραίωση σχέσεων αδελφών πόλεων μεταξύ του Δήμου Καβάλας και της πόλης του Durham, της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Durham N.C. και στον Δήμο Καβάλας, θα στηριχθεί στις αρχές του αμοιβαίου οφέλους, των κοινών συμφερόντων και της επιθυμίας να προωθηθεί η ενίσχυση της οικονομίας, η ανταλλαγή πληροφοριών και η κοινωνική συνεργασία. Oι δύο πόλεις θα καταβάλλουν προσπάθειες για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ τους στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της έρευνας, της τεχνολογίας, των επιστημών, του τουρισμού, και του εμπορίου, με βάση τις αρχές της ισότητας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
Η πόλη του Durham είναι η έδρα της American Τobacco Company, η οποία επί σειρά ετών δραστηριοποιούνταν στην πόλη της Καβάλας. Είναι επίσης η έδρα του DUKE University, ενός από τα κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα