Lifestyle slider Τελευταία Νέα

Διακόσμηση τοίχου οικονομικά και χωρίς ταλαιπωρία;

Θα έχετε προσέξει ότι όταν αλλάζουμε διακόσμηση στο σπίτι μας, συγχρόνως αλλάζει και η διάθεσή μας. Αυτό συμβαίνει γιατί η ανανέωση βοηθά να απαλλαγούμε από αρνητικά συναισθήματα και μας κάνει να νιώθουμε περισσότερο αισιόδοξοι και ενεργητικοί. Ειδικότερα όταν βρισκόμαστε στην μετάβαση των εποχών νιώθουμε περισσότερο την ανάγκη να ανανεώσουμε το χώρο μας. Βέβαια, το να αλλάζουμε διακόσμηση κάθε τόσο δεν είναι εφικτό. Η ολική ανακαίνιση ενός χώρου μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα κοστοβόρα και πολλές φορές δεν προχωράμε σε μία τέτοια λύση γιατί δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το ακριβές τελικό σύνολο των εξόδων.

 

Υπάρχουν, όμως, οικονομικές λύσεις που μπορούν να προσαρμοστούν στο δικό σας budget και απαιτούν από εσάς ελάχιστο κόπο. Η πιο σίγουρη και εύκολη λύση για να ανανεώσετε ριζικά το χώρο σας είναι η τοποθέτηση ταπετσαρίας. Οι ταπετσαρίες τοίχου είναι μία εξαιρετική λύση για να γλιτώσετε από τον κόπο του βαψίματος, καθώς τοποθετούνται μέσα σε μία μέρα, δεν έχουν δυσάρεστη οσμή και το πιο σημαντικό, δεν χρειάζεται να περιμένετε ώρες για να επανατοποθετήσετε τα έπιπλά σας στο χώρο σας.

 

 

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε ταπετσαρίες σε τεράστια ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων που ικανοποιούν ακόμα και το πιο απαιτητικό γούστο. Από απλές ρίγες και γεωμετρικά σχέδια, μέχρι υφές φυσικών υλικών όπως πέτρα και τούβλο, οι ταπετσαρίες μπορούν να αλλάξουν το χώρο σας άμεσα και οικονομικά. Αν θέλετε να δώσετε μία αίσθηση πιο vintage μπορείτε να διαλέξετε μία αντίστοιχη ταπετσαρία. Αν πάλι αγαπάτε το βιομηχανικό σχεδιασμό, οι ταπετσαρίες με υφή τούβλου είναι ιδανικές και μπορείτε να τις βρείτε σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

 

Οι ταπετσαρίες, είναι μία εξαιρετική επιλογή για το παιδικό δωμάτιο. Μπορείτε πολύ εύκολα να αλλάξετε το δωμάτιο του παιδιού σας τοποθετώντας παιδικές ταπετσαρίες τοίχου και μπορντούρες. Σε αυτήν την κατηγορία μπορείτε να βρείτε από πριγκίπισσες και νεράιδες μέχρι πειρατές, ζωάκια και ότι μπορείτε να φανταστείτε.

 

 

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι φωτοταπετσαρίες αλλά σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για παρουσίαση ενός ολόκληρου θέματος και όχι επαναλαμβανόμενου μοτίβου όπως είναι στις ταπετσαρίες. Αν, για παράδειγμα, επιθυμείτε να βλέπετε στον τοίχο του σαλονιού σας ένα τοπίο με καταρράκτες και εξωτικά πουλιά ή ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη αυτή είναι η λύση που σας ταιριάζει. Οι φωτοταπετσαρίες τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο όπως και με την ταπετσαρίες, δηλαδή με την χρήση κόλλας. Αν έχετε ένα μικρό, στενό σαλόνι μπορείτε να προτιμήσετε μία φωτοταπετσαρία με ένα μονοπάτι ή ένα τρισδιάστατο σχέδιο που να δίνει την αίσθηση του βάθους και αμέσως το σαλόνι σας θα δείχνει μεγαλύτερο. Αν πάλι θέλετε να αλλάξετε το περιβάλλον του εργασιακού σας χώρου μπορείτε να διαλέξετε ένα θέμα σχετικό με το αντικείμενο της δουλειάς σας. Στην παιδική κατηγορία υπάρχει, επίσης, μεγάλη ποικιλία που απαρτίζεται από ήρωες κόμικ και παιχνιδιών μέχρι πριγκίπισσες από γνωστές παιδικές ταινίες, παλάτια, πεταλούδες και παιδικούς χάρτες.

 

 

Οι ταπετσαρίες και οι φωτοταπετσαρίες δεν αποτελούν μόνο μία εύκολη, οικονομική και εντυπωσιακή λύση για την ανανέωση του χώρου σας αλλά τα σύγχρονα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται δεν επιτρέπουν να καταστραφεί ο τοίχος κατά την αφαίρεσή τους. Συνεπώς, μπορείτε να αλλάξετε σχέδιο, θέμα και ύφος στο χώρο σας όσες φορές θέλετε χωρίς να ταλαιπωρήσετε καθόλου τον τοίχο σας.

 

Τέλος, για την τοποθέτηση μπορείτε να απευθυνθείτε σε συνεργεία που εξειδικεύονται στην τοποθέτηση ταπετσαρίας ή αν ασχολείστε με μαστορέματα μπορείτε να την τοποθετήσετε εύκολα και μόνοι σας. Η λύση της ταπετσαρίας και της φωτοταπετσαρίας είναι πρακτική και μπορεί να ανανεώσει το χώρο σας ριζικά. Μη διστάσετε, λοιπόν, την επόμενη φορά να τοποθετήσετε μία ταπετσαρία και να ανανεωθείτε ψυχικά και σωματικά.

 

Πηγή: ArtnWallΤαπετσαρίες Τοίχου, Πίνακες Ζωγραφικής, Αυτοκόλλητα Τοίχου

 

Σχετικά Άρθρα