slider Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Αστυνομικό Δελτίο | 22-11-2017

Κομοτηνή, 22 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών 

 Κατασχέθηκαν 591.5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης  

 Συνελήφθη χθες (21-11-2017) το μεσημέρι, στη Χρυσούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 52χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 52χρονο, διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία του, τέσσερις (4) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 591,5 γραμμαρίων, τις οποίες και κατέσχεσαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

Κομοτηνή, 22 Νοεμβρίου 2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Την ημερίδα παρακολούθησαν έξι (6) διαπραγματευτές που υπηρετούν σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (21-11-2017), ημερίδα συντηρητικής εκπαίδευσης διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κομοτηνή, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Την ημερίδα παρακολούθησαν συνολικά έξι (6) διαπραγματευτές, οι οποίοι φέρουν το βαθμό του Αστυνόμου Β΄ μέχρι και του Αστυνομικού Υποδιευθυντή και υπηρετούν σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τον συντονιστικό ρόλο είχαν δύο Αξιωματικοί της ειδικής εκπαιδευτικής ομάδας διαπραγματευτών.

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού, καθώς και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων.

Κομοτηνή, 22 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανεύρεση πτώματος

Ανευρέθη, χθες (21-11-2017) το πρωί, σε ορεινή περιοχή του Έβρου, εντός εγκαταλελειμμένου κτιρίου, ένα πτώμα ανδρός, πιθανόν μη νόμιμου μετανάστη, αφρασιατικής καταγωγής.

Η σορός του άνδρα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

 

Κομοτηνή, 22 Νοεμβρίου 2017

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Συνελήφθησαν 6 ημεδαποί για παράνομη ανασκαφή σε δασική περιοχή στο νομό Δράμας

Οι δράστες κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, παράνομη υλοτομία και παράνομη κατασκήνωση κατά περίπτωση

Συνελήφθησαν χθες (21-11-2017) το μεσημέρι, σε δασική περιοχή του Παρανεστίου Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 44 49, 50, 51, 53 και 70 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, παράνομη υλοτομία και παράνομη κατασκήνωση κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με υπαλλήλους του Δασαρχείου Δράμας, εντόπισαν τους δράστες να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή για την ανεύρεση χρυσού – θησαυρού, με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού – εργαλείων.

Πλησίον του χώρου ανασκαφής, βρέθηκαν σκηνές και ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα, τα οποία είχαν εγκαταστήσει – κατασκευάσει οι δράστες για τη διαμονή τους και την αποθήκευση του εξοπλισμού τους.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι είχαν προβεί σε παράνομη υλοτομία, χρησιμοποιώντας τα ξύλα για την τοποθέτηση υποστυλωμάτων στο όρυγμα, καθώς και για καύση.

Στο χώρο της παράνομης ανασκαφής βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • πλήθος σκαπτικών και διαφόρων άλλων εργαλείων (τσεκούρια, φτυάρια, αλυσοπρίονο, πριόνια κ.λ.π.)
  • 1 βενζινοκίνητη γεννήτρια
  • 3 ηλεκτρικά εργαλεία
  • 3 ζευγάρια γάντια εργασίας
  • 7 φακοί
  • 4 προβολείς
  • 2 δοχεία με βενζίνη
  • είδη κατασκήνωσης
  • 7 κινητά τηλέφωνα
  • 4 συσκευές επικοινωνίας
  • 1 κυνηγετικό όπλο
  • 8 κυνηγετικά φυσίγγια

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Στην οικία του 50χρονου, ένας (1) ανιχνευτής μετάλλων και ένα (1) οξειδωμένο νόμισμα, το οποίο θα αποσταλεί για εξέταση στην αρμόδια εφορία αρχαιοτήτων.
  • Στην οικία του 44χρονου, ένα (1) κυνηγετικό όπλο και 130 κυνηγετικά φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα