Πανελλαδική απεργία αύριο 22 Νοεμβρίου για τους εργαζόμενους στους δήμους της χώρας - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Πανελλαδική απεργία αύριο 22 Νοεμβρίου για τους εργαζόμενους στους δήμους της χώρας

Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας. Στην ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ αναφέρονται επικαιροποιημένα τα αιτήματα των εργαζομένων που την ίδια μέρα θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο παιδείας και το υπουργείο εσωτερικών.

Τα αιτήματα – διεκδικήσεις

Την άμεση ανάκληση των εξαγγελιών του Υπουργού Παιδείας και την ακύρωση της κατάργησης των Σχολών Τ.Ε. Προσχολικής Αγωγής και την διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα Νηπιαγωγεία

Την άμεση τροποποίηση του άρθρου 27 του Ν.4354/2015, ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2018 με το «ξεπάγωμα» της μισθολογικής εξέλιξης οποιαδήποτε αύξηση από την χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου να μην συμψηφίζεται με την υπάρχουσα προσωπική διαφορά.

Την άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου.

Την άμεση έκδοση ολοκληρωμένης και σαφούς διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε., που υπεγράφη πρόσφατα από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Την άμεση έκδοση οδηγιών και διευκρινήσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εφαρμογή των διατάξεων του Πολυνομοσχεδίου (Ν.4483/2017).

Την άμεση έκδοση και καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους Δημοτικούς Υπαλλήλους από το Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.

Την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 82 του Ν.4483/2017, που αφορά στους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π.

Την άμεση έκδοση της Προκήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α., των όρων και προϋποθέσεων του διαγωνισμού.

Την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ταυτόχρονη κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 και του άρθρου 43 του Ν.4257/2014.

Την άμεση καταβολή των αποδοχών – δεδουλευμένων στους απλήρωτους συμβασιούχους Δήμων, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. αυτών.

Την αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια και να αναγνωριστεί νομοθετικά για τους εργαζόμενους Δημοσίου Δικαίου στους Ο.Τ.Α., το Εργατικό Ατύχημα και η Επαγγελματική Ασθένεια.

Σχετικά Άρθρα