Νέα εξέλιξη: Άμεση προκήρυξη του νέου «Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον»-Στις 60.000 οι ωφελούμενοι - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Νέα εξέλιξη: Άμεση προκήρυξη του νέου «Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον»-Στις 60.000 οι ωφελούμενοι

Την «άμεση προκήρυξη» του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», ανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μιχάλης Βερροιόπουλος, στην ομιλία του στο αναπτυξιακό- επενδυτικό φόρουμ «Εξοικονόμηση Ενέργειας- Επενδύοντας στο Ευρωπαϊκό Όραμα», το οποίο διεξήχθη χθες Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Divani Caravel από την επενδυτική πρωτοβουλία A- Energy. Μάλιστα, σημείωσε ότι θα ακολουθήσει η προκήρυξη του προγράμματος για εξοικονόμηση ενέργειας από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Κάνοντας έναν απολογισμό από τους ωφελούμενους του προγράμματος τα τελευταία χρόνια, ο κ. Βερροιόπουλος σημείωσε ότι με το προηγούμενο «Εξοικονομώ» ανακαινίστηκαν 50.000 σπίτια και κατά τα δύο τελευταία χρόνια 20.000, ενώ υποστήριξε ότι με το νέο πρόγραμμα θα ωφεληθούν άλλα 60.000. Ωστόσο, τόνισε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει μειωμένο προϋπολογισμό (250 εκατ. ευρώ) επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα δύσκολο πρόγραμμα γιατί περιλαμβάνει και άλλες ενέργειες.

Ο κ. Βερροιόπουλος αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα για την εξοικονόμηση στις επιχειρήσεις σημειώνοντας ότι ενεργοποιείται μετά από πολύ καιρό με κεφάλαια 70 εκατ. ευρώ για ενέργειες εξοικονόμησης οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν επεμβάσεις στο φλοιό ή και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις αλλά και μέρος του παραγωγικού εξοπλισμού. Προς την ίδια κατεύθυνση μεγάλα κονδύλια, όπως είπε, έχουν δεσμευθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τον οδοφωτισμό (800 εκατ. ευρώ), κάτι που θα επιφέρει μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας πάνω από 50%.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΝ ανέφερε ότι επίκειται η έκδοση κανονισμού για τα κτήρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης (nZEBs), με στόχο τα καινούργια κτήρια να καταναλώνουν 70 κιλοβατώρες ανά τετραγωνικό μέτρο το χρόνο, έναντι 250 που καταναλώνουν τα υφιστάμενα κτήρια κατασκευής μετά το 1980.

Δυσθεώρητοι οι στόχοι για το 2030

Ο κ. Βερροιόπουλος αναφέρθηκε στις προκλήσεις του μέλλοντος όπως αυτές προδιαγράφονται από τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία του Παρισιού και τη διαφορετική οπτική με την οποία αντιμετωπίζουν τα διάφορα κράτη την κλιματική αλλαγή και την απανθρακοποίηση.

«Όλος ο κόσμος δεν πηγαίνει προς την ίδια κατεύθυνση. Υπήρξαν μεγάλες χώρες όπως η Κίνα η οποία δεσμεύτηκε ότι θα πάει σε απανθρακοποιήση ό,τι και να γίνει και έχει σκοπό να αφήσει πίσω της ενεργοβόρες εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα. Υπάρχουν χώρες που αντιμετωπίζουν πολύ διαφορετικά προβλήματα όπως η Ινδία (με εκατομμύρια φτωχών ανθρώπων) με τον αρμόδιο υπουργό να λέει ότι παρότι στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στα ορυκτά, δεν έχουν σκοπό να απομακρυνθούν από τη συμφωνία του Παρισιού. Άλλες περιοχές δοκιμάστηκαν από τραγωδίες όπως η Φουκοσίμα και προχωρούν σε επενδύσεις σε πυρηνικά. Αυτός είναι ένας άλλος δρόμος. Άλλες χώρες θέλουν έναν καινοτόμο τρόπο όπως οι ΑΠΕ, τα καθαρά fossil fuels, μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας, όπως πχ. το σχιστολιθικό αέριο, ο κόσμος τρέχει προς διάφορες κατευθύνσεις. Η ΕΕ στοχεύει στην απανθρακοποηση, τις ΑΠΕ και την ενεργειακή αποδοτικότητα. Είναι στόχοι φιλόδοξοι , το 40% για μείωση εκπομπών διοξειδίου, και το 27% διείσδυση των ΑΠΕ στην ακαθάριστη κατανάλωση ενέργειας. Είναι οι στόχοι για το 2030 και η μείωση στην τελική κατανάλωση ενέργειας πρέπει να είναι 30% και αυτή η μείωση δεν πρέπει να προέρχεται από οικονομική κρίση. Είναι μείωση πραγματική. Μιλάμε για δυσθεώρητους στόχους, οι οποίου απαιτούν μια σαφή στρατηγική η οποία θα δίνει τη δυνατότητα να μην παρεκκλίνουμε από αυτήν και θα προτείνει τον πιο κοστολογικά αποδοτικό τρόπο και θα μεγιστοποιεί τα οφέλη. Αυτά στο παρελθόν δεν ήταν αυτονόητα. Κινητοποιώντας και βρίσκοντας όλους τους διαθέσιμους πόρους (τραπεζικός δανεισμός, μόχλευση κλπ), μπορούν να γίνουν».

Και μια επισήμανση… όσοι δεν κάνουν τον φάκελό τους σύντομα, πριν δημοσιευθεί το πρόγραμμα θα έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να ενταχθούν μιας και πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη έτοιμους φακέλους τους οποίους θα καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πρώτες ώρες που θα ανοίξει το σύστημα… 

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις του προγράμματος αφορούν:

  1. Αντικατάσταση κουφωμάτων.
  2. Αντικατάσταση συστημάτων σκίασης.
  3. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής.
  4. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης.
  5. Αναβάθμιση του συστήματος παροχής ζεστού νερού χρήσης.

Είσαι Ξάνθη- Καβάλα ή Κομοτηνή και θέλεις να κάνεις αλλαγές στο σπίτι σου (σε θέρμανση, ηλιακό, θερμομόνωση, αλλαγή κουφωμάτων, τέντες, φωτοβολταϊκά κλπ), ΤΩΡΑ μπορείς να έχεις ΔΩΡΕΑΝ μελέτη και σύνταξη φακέλου από τον Μηχανολόγο Μηχανικό Ιωάννη Διαμαντίδη και τους συνεργάτες του.

Ο κ. Διαμαντίδης είναι εγκεκριμένος συνεργάτης των τραπεζών που δουλεύουν το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» και δεν θα χρειαστεί να επισκεφθείτε καν την τράπεζα. Η αίτησή σας θα διεκπεραιωθεί από την Diathermiki Ιωάννης Διαμαντίδης και ο φάκελός σας θα κατατεθεί ολοκληρωμένα και ΔΩΡΕΑΝ.

Οι χρόνοι είναι πιεστικοί. Το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» θα δεχθεί περιορισμένο αριθμό αιτήσεων και ανοίγει τέλος Οκτωβρίου 2017. Στο προηγούμενο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» η Diathermiki Ιωάννης Διαμαντίδης ενέταξε δεκάδες φακέλους για την Ξάνθη οι οποίοι εγκρίθηκαν ομαλά και τα έργα υλοποιήθηκαν επιτυχώς.

Περισσότερες πληροφορίες πατώντας εδώ

Εναλλακτικά επικοινωνήστε στο Τηλ 2541066001 η στο κατάστημα Diathermiki Ιωάννης Διαμαντίδης στην οδό Δημοκρίτου & Αίμου 1 Ξάνθη (έναντι ΚΤΕΛ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ακόμα περιμένεις; Δεν θα προλάβεις… Ο Σταθάκης ανήγγειλε το Εξοικονομώ κατ οίκον για τον Δεκέβρη. Το νομοσχέδιο στην βουλή

Ανακοινώθηκαν οι τράπεζες που δίνουν δάνεια για το «Εξοικονομώ ΙΙ». Δεν χρειάζεται να πας σε αυτές… Δες πως θα πάρεις Δωρεάν μελέτη και κατάθεση φακέλου στο «εξοικονομώ κατ οίκον 2017»

Να χρηματοδοτήσει ο Κ. Ζαγναφέρης τα φτωχά νοικοκυριά της Ξάνθης ώστε να μπουν στο Εξοικονομώ κατ’ οίκον.

Αντλίες θερμότητας: Η πιο φθηνή θέρμανση! Τώρα και με 70% επιδότηση από το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Ξεκινάει το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»: Δείτε πώς μπορείτε να πάρετε μέχρι 17.500 ευρώ για να ανακαινίσετε το σπίτι σας. Δείτε ποιος σας κάνει δωρεάν μελέτη και κατάθεση φακέλου!!!

 

Σχετικά Άρθρα