Αλλάζουν όλα όσα ξέραμε για τον Καπνό αλλά και το κάπνισμα στην Ξάνθη. Η ΣΕΚΕ και η Παπαστράτος αλλάζουν τον νομό - Νέα, Ειδήσεις, Εκδηλώσεις στην Ξάνθη
slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Αλλάζουν όλα όσα ξέραμε για τον Καπνό αλλά και το κάπνισμα στην Ξάνθη. Η ΣΕΚΕ και η Παπαστράτος αλλάζουν τον νομό

Η ΣΕΚΕ Α.Ε,  η μεγαλύτερη βιομηχανία της Ξάνθης, έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια την ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης στον τομέα που αφορά τις αγροτικές καλλιέργειες, και τον τρόπο που λειτουργούν πλέον οι αγρότες αφού ολοένα και περισσότεροι νέοι γεωργοί ασχολούνται με την βιολογική καλλιέργεια καπνού τύπου «Βιρτζίνια». Η ΣΕΚΕ λοιπόν με την επένδυση που έκανε στην περιοχή της Σταυρούπολης με τα φυτώρια αλλά και τα νέα ξηραντήρια, μια επένδυση άνω των 600.000 ευρώ, άλλαξε τον τρόπο που καλλιεργούνται τα καπνά τύπου «Βιρτζίνια» αλλά και τον τρόπο που εργάζονται οι αγρότες.

Καπνά από την ΣΕΚΕ, ανατολικού τύπου όμως, προμηθεύεται και η Παπαστράτος η οποία εδώ και χρόνια υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης των καπνοκαλλιεργητών ανατολικών καπνών αλλά και πιλοτικά προγράμματα συγκομιδής και ξήρανσης των καπνών ώστε να αλλάξει η διαδικασία της καπνοκαλλιέργειας και να αυξηθεί η απόδοση των καλλιεργειών.

Η Παπαστράτος όμως φιλοδοξεί να φέρει και άλλη μία αλλαγή: να αλλάξει και τον τρόπο που οι καπνιστές απολαμβάνουν την συνήθειά τους. Έτσι βλέπουμε σε διάφορους χώρους καπνίσματος την αλλαγή και στον νομό Ξάνθης μιας και πολλοί είναι αυτοί που υιοθετούν την νέα μέθοδο καπνίσματος και ένα καινοτόμο προϊόν της Philip Morris International. Μέσω του δικτύου της έφερε και στο νομό μας ένα καπνικό προϊόν (τη συσκευή IQOS ) που θερμαίνει αντί να καίει τα φύλλα καπνού, πράγμα που σημαίνει ότι με τη νέα αυτή τεχνολογία βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την οριστική κατάργηση του συμβατικού τσιγάρου.

Μία αλλαγή λοιπόν συντελείται στην αγορά της Ξάνθης και ήδη βλέπω το IQOS, το νέο καπνικό προϊόν της Philip Morris International, σε αρκετά τραπεζάκια στα καφέ της πόλης. Πρόκειται για μια μπαταρία σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου, η οποία φορτίζει μια ηλεκτρονική θήκη στην οποία εισάγονται ράβδοι καπνού. Ο χρήστης απλά εισάγει τη ράβδο στη θήκη και ρουφά. Ο καπνός που παράγεται είναι ένα αερόλυμα το οποίο διαλύεται λίγα λεπτά μετά την χρήση του IQOS και σύμφωνα με καπνιστές που το δοκίμασαν δεν αφήνει οσμές στα ρούχα, στην αναπνοή, στα μαλλιά. Επίσης λόγω της θέρμανσης του καπνού και όχι της καύσης του, θεωρείται δυνητικά μειωμένου κινδύνου από ό,τι το συμβατικό τσιγάρο.

Κέντρο διανομής για ολόκληρη την Θράκη είναι η πόλη της Κομοτηνής όπου άνοιξε εδώ και λίγους μήνες και κατάστημα αφιερωμένο στο IQOS και την καινοτομία. Εκεί οι ενήλικες καπνιστές μπορούν να δουν το IQOS που ήρθε για να αλλάξει όσα γνώριζαν μέχρι σήμερα.

Το κατάστημα IQOS που βρίσκεται στην Ορφέως 11 στην Κομοτηνή

Διαβάστε ακόμη

Απογειώνει την ΣΕΚΕ ο Αλέκος Κοντός. Ξεκινά συσκευαστήριο για αρωματικά φυτά.

Δείτε τι είπε ο Αλέκος Κοντός για τον Μπαλτατζή, την ιστορία της ΣΕΚΕ και τα τραγούδια που έπαιζαν μέσα στο εργοστάσιο τα πρώτα χρόνια (βίντεο)

Δηλώσεις Π. Ταρενίδη και Αλ. Κοντού μετά την εκδήλωση για τα 70 χρόνια της ΣΕΚΕ ΑΕ (βίντεο)

Δείτε το επετειακό βίντεο που ετοίμασε η ΣΕΚΕ για τα 70 χρόνια λειτουργίας της (βίντεο)

Σχετικά Άρθρα