slider Αθλητικά Τελευταία Νέα

ΓΑΣ “ΑΡΙΩΝ” Ξάνθης : Αθλητισμός και κοινωνική προσφορά πάνε μαζί !

– Έδωσε αθλητικό υλικό στο σχολείο του Δροσερού
 
O αθλητισμός είναι κοινωνική προσφορά και θα πρέπει να ακολουθεί τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας”.
Κάπως έτσι σκέφτηκε το τμήμα μπάσκετ του ΓΑΣ “ΑΡΙΩΝ” Ξάνθης που πραγματοποίησε επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο Δροσερού, μοιράζοντας χαρά και μπάλες στους μικρούς μαθητές.
Σε συνεργασία με τις δ/νσεις των 15ου και 20ου δημοτικών σχολείων (κκ Παλαπουγιούκ και Παπαιωάνου) που βρίσκονται εκεί, ο ΑΡΙΩΝ είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τους αθίγγανους μαθητές και να τους μιλήσει για τα οφέλη του αθλητισμού και τις αξίες του.
Σε μια συμβολική όσο και ουσιαστική κίνηση ο ΑΡΙΩΝ έδειξε το ενδιαφέρον και την κοινωνική του προέκταση στην τοπική κοινωνία, δίνοντας το παράδειγμα και προκαλώντας τον ενθουσιασμό στους μικρούς μαθητές.
Η δασκάλα του σχολείου κ. Νατάσσα Μακρή σε ρόλο οικοδεσπότη (και μέλος του ΔΣ στον ΑΡΙΩΝ) μίλησε για τις ανάγκες των παιδιών και την απέραντη χαρά που νιώθουν σε ανάλογες επισκέψεις.
Ήταν μια όμορφη επίσκεψη σε μια περιοχή της Ξάνθης που ταλαιπωρείται από οικονομικο-κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά η ευπαθή ομάδα των αθίγγανων που διαμένουν εκεί. Στο τέλος όλοι έδωσαν ραντεβού να ξαναβρεθούν, συνεχίζοντας να παίζουν το αγαπημένο τους άθλημα του μπάσκετ.

Σχετικά Άρθρα