slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Έκτακτο δελτίο έβγαλε το Λιμεναρχείο του Λάγους, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας από αύριο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο Δευτέρα, αφού από την απόλυτη καλοκαιρία, θα έχουμε βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας, ακόμα και χιόνια στα ορεινά.

Όπως ενημερώνουν οι μετεωρολόγοι, και σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγους οι ανοιξιάτικες μέρες θα αντικατασταθούν από ένα ισχυρό φθινόπωρο με βροχές, ενώ θα έρθει και το πρώτο κρύο. Από αύριο Δευτέρα, λοιπόν, ετοιμαστείτε να φορέσετε τα μπουφάν σας και να πάρετε τις ομπρέλες σας.

Τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού από την ΕΜΥ για την εβδομάδα που μας έρχεται έχουν ως εξής:

Δευτέρα 23-10-2017

Καιρός: αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

 

Τρίτη 24-10-2017

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα νοτιά και το ανατολικό αιγαίο οπού τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Λίγα χιονιά στα βορειοδυτικά ορεινά.

Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση σε όλη τη χώρα.

 

Τετάρτη 25-10-2017

Καιρός: στη δυτική και βόρεια χωρά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα νοτιοδυτικά. Στην υπόλοιπη χωρά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και αρχικά στο Ιόνιο και από το βράδυ στα υπόλοιπα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση.

 

Πέμπτη 26-10-2017

Καιρός: στα ανατολικά και τα νοτιά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση. στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

 

Παρασκευή 27-10-2017

Καιρός: στα δυτικά γενικά αίθριος. στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως στα νότια.

Σχετικά Άρθρα