slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Μας δίνουν εκατομμύρια και ΔΕΝ τα παίρνουμε

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα, για την XanthiNews

Μια ακόμη  από τις βαρύγδουπες, φιλολαικές και  «ευαίσθητες» εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα που έμεινε κενό γράμμα εκθέτοντάς τον ανεπανόρθωτα αφού αφορούσε μια τεράστια  και πολύ «ιδιαίτερη» κατηγορία ανθρώπων, τα μικρά παιδιά, του μικρούς μαθητές, μας θύμισε  ο καλός – και νεαρός- συνάδελφος Δημήτρης Μαρκόπουλος στο «Πρώτο Θέμα» γεμίζοντάς μας θλίψη και απογοήτευση αφού το κόστος του θα καλυπτόταν από Κοινοτικό Πρόγραμμα που ουδέποτε ζητήθηκε και φυσικά δεν απορροφήθηκε.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, αποκλειστικής κοινοτικής χρηματοδότησης που έμεινε αναξιοποίητο από  την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που πρόσφατα, στη φετινή Δ.Ε.Θ. μίλησε για νέο παραγωγικό μοντέλο στην αγροτική οικονομία ενώ  υπήρχε μηδενική απορρόφηση των 3.100.000 ευρώ κοινοτικών κονδυλίων του προγράμματος της περσινής χρονιάς. Ένα πρόγραμμα, που επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας κατέγραφε απορροφήσεις, που ξεπερνούσαν το 90%.

Σε Δελτίο Τύπου της 31 Ιουλίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  μιλούσε για το πρόγραμμά της  για την κατανάλωση γάλακτος, φρούτων και λαχανικών στα σχολεία που θα ετίθετο  και φέτος « σε εφαρμογή την 1η Αυγούστου και θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε ολόκληρη την Ένωση από την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους 2017/2018.

Στόχος του προγράμματος – ανέφερε το Δελτίο Τύπου- είναι η προαγωγή υγιεινών συνηθειών διατροφής στα παιδιά. Θα περιλαμβάνει τη διανομή φρούτων, λαχανικών και γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα με τα οποία οι μαθητές διδάσκονται τη σημασία της σωστής διατροφής και εξηγείται η διαδικασία με την οποία παράγονται τα τρόφιμα.

Το ενιαίο αυτό πρόγραμμα συγχωνεύει και βελτιστοποιεί τα υφιστάμενα καθεστώτα, από τα οποία επωφελήθηκαν περισσότερα από 20 εκατομμύρια παιδιά κατά το προηγούμενο έτος. Αν και η συμμετοχή είναι προαιρετική, και τα 28 κράτη μέλη δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία κατά το σχολικό έτος 2017/2018».

Άγνοια; Αδιαφορία; Ανοησία;  Γρανάζια της γραφειοκρατία; Άλλες προτεραιότητες; Είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν ΜΙΑ εξαγγελία Τσίπρα – από τη σωρεία των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων- τα στιγμή μάλιστα πού η Ευρωπαική Ένωση τους πρόσφερε  4 εκατομμύρια ευρώ «στο πιάτο» Ένωση προς όφελος 200.000  μαθητών και των Ελλήνων Παραγωγών και το …σνομπάρισαν; Τι μυαλά έχουν οι άνθρωποι;

Μα μήπως δεν τους είχε «κράξει» επαρκώς  ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς τον περασμένο Μάιο καταγγέλλοντάς τους ότι δεν είχαν καταφέρει να απορροφήσουν ούτε ένα ευρώ από τα προηγούμενα 2-3 προγράμματα που μιλούσαν για πλήρως χρηματοδοτούμενα και επιδοτούμενα αγροτικά προιόντα εισαγωγής αξίας εκατομμυρίων ευρώ; Και τώρα; Τώρα που θα μπορούσαμε να αγοράσουμε με Ευρωπαική χρηματοδότηση ΕΛΛΗΝΙΚΑ προιόντα; Δεν ήταν διπλό το έγκλημα;

Θα ΠΛΗΡΩΣΕΙ ποτέ κανείς απ΄αυτούς;

 

Σχετικά Άρθρα