slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Το τμήμα ένταξης του 5ου Γυμνασίου επισκέφτηκε το ΚΕΦΙΑΠ Ξάνθης

 Εντυπωσιασμένα τα παιδιά μίλησαν για «εμπειρία ζωής» !
Μια μοναδική εμπειρία βιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ξάνθης. Μαθητές του τμήματος ένταξης και της τυπικής τάξης συνοδευόμενοι από τον υποδιευθυντή κ. Σωτήρη Μακρή και τον υπεύθυνο του τμήματος ένταξης κ. Σπύρο Ιμαμίδη επισκέφτηκαν το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ν. Ξάνθης .
Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των Μ. Τσαρακτσίδου (επισκέπτρια υγείας), Κ. Στεφανίδη (φυσιοθεραπευτής) και Α. Μιτσικάρη (νοσηλευτής) ξεναγήθηκαν στις αίθουσες αποκατάστασης, ενημερώθηκαν για το ρόλο και την αποστολή του κέντρου.
Ακολούθησαν βιωματικές δράσεις αυτόνομης διαβίωσης, μετακίνησης με αμαξίδιο , ζωγραφικής με το στόμα καθώς και προσομοίωσης τυφλότητας. Στόχος όλων των δράσεων ήταν η ευαισθητοποίηση και ο σεβασμός των μαθητών απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, αλλά και η διαμόρφωση της πεποίθησης ότι ο κάθε άνθρωπος διαθέτει αστείρευτες ψυχικές δυνάμεις που τον βοηθούν να ξεπερνά τις δυσκολίες αυτών των καταστάσεων.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί απόλαυσαν τη μοναδική εμπειρία ζωής ,συνεχάρησαν το ΚΕΦΙΑΠ και τους ανθρώπους του για το έργο που προσφέρει και ανανέωσαν το ραντεβού τους για ένα επόμενο βιωματικό εργαστήρι αυτογνωσίας με την ψυχολόγο του κέντρου.

Σχετικά Άρθρα