slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο τίμησε τον ακαδημαϊκό Αντώνη Κουνάδη

Η Γενική Συνέλευση και η κοσμητεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, αναγόρευσε με ομόφωνη απόφαση του σε επίτιμο καθηγητή του τμήματος πολιτικών μηχανικών τον διαπρεπή καθηγητή του ΕΜΠ και αντιπρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών  κ. Αντώνη Κουνάδη. Η αναγόρευση του έγινε, σε αναγνώριση της πολύπλευρης προσφοράς του στην επιστήμη της Μηχανικής, για τις προσπάθειες οργάνωσης μεγάλων διεθνών συνεδρίων, εκδηλώσεων  για την προστασία της γλώσσας και γενικότερα επί εθνικών θεμάτων που αφορούν την ευαίσθητη ακριτική περιοχή της Θράκης.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο κ. Κουνάδης είναι επίτιμος διδάκτορας τριών Πανεπιστημίων και μέλος 6 ξένων Ακαδημιών: της Academia Europaea, της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών, της Ρωσικής Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής, της Διεθνούς Ακαδημίας Μηχανικών, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, ενώ έχει τιμηθεί με υψηλές διακρίσεις και βραβεία, μεταξύ των οποίων το μετάλλιο Blaise Pascal στην επιστήμη του μηχανικού, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών.

Ο Αντώνης Κουνάδης, υπήρξε λαμπρός αθλητής στις δεκαετίες του ‘50 και ’60, ανακηρύχθηκε πολλές φορές βαλκανιονίκης και πρωταθλητής Ελλάδος στα αγωνίσματα της δισκοβολίας και της σφαιροβολίας.

Σχετικά Άρθρα