slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

“Παρμενίων 2017” || δείτε εντυπωσιακό βίντεο από τον Ψηλό Στάλο Λαβάρων, Σουφλίου

Το μήνυμα ελήφθη: «Είμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που έχουμε ταχθεί στο βορειοανατολικότερο άκρο της Πατρίδας μας, ανάμεσα σε 2 χώρες και 3 ποτάμια και έχουμε την θέληση, τη δύναμη και τα μέσα, να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ, να ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ και να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ»

21 αεροσκάφη, 59 στελέχη, 2.129 αξιωματικοί και οπλίτες εκ των οποίων 117 εθνοφύλακες και 149 έφεδροι ήταν «επί ποδός» στη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων που η τελική της φάση πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» στα Λάβαρα Σουφλίου Έβρου.

Πυκνοί καπνοί και εκκωφαντικοί ήχοι από τις βολές των αρμάτων συνθέτουν το σκηνικό της τελικής φάσης του «Παρμενίων». Ο Ελληνικός Στρατός για άλλη μια φορά δείχνει την ετοιμότητα του. Άρματα, πυροβόλα, ελικόπτερα και αεροπλάνα βάλλουν προς τους στόχους κάνοντας επίδειξη δύναμης και ικανοτήτων.

Φυσικά το e-evros.gr δεν θα μπορούσε να λείπει από την σημαντικότερη άσκηση, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την ίδια εποχή, και κατέγραψε με όλα τα μέσα που διαθέτει, από γη και αέρα, ρεαλιστικές εικόνες μάχης, με πραγματικά πυρά!

Αυτά συνέβησαν την Παρασκευή 06 Οκτωβρίου εδώ στον ακριτικό Έβρο υπό το βλέμμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, του Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη. “Ενορχηστρωτής” ο διοικητής του 4ου Σώματος Στρατού Στρατηγός Καμπάς Γεώργιος.

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησαν η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄Αθήνας Ελένη Αυλωνίτου, ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ρίζος, ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο βουλευτής Αττικής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος πολιτών.

Πληροφορίες και υλικό: e-evros.gr

Σχετικά Άρθρα