slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Από αύριο Παρασκευή 13 Οκτωβρίου η διανομή φθηνού πετρελαίου θέρμανσης

    Τα κρύα ξεκίνησαν και ο καταναλωτής άρχισε και πάλι να…«βομβαρδίζεται» από μηνύματα για διαφορετικούς τρόπους θέρμανσης οι οποίοι «υπόσχονται» χαμηλότερο κόστος χρήσης με την ίδια θερμαντική ικανότητα. Η «δαιμονοποίηση» του πλέον διαδεδομένου τρόπου θέρμανσης στη χώρα μας όμως, γίνεται χωρίς πραγματικά στοιχεία και τεκμηρίωση, τόσο για το πραγματικό κόστος κτήσης τους, όσο και για την πραγματική τους απόδοση.

     Το καλύτερο που έχει να κάνει σε αυτή την περίπτωση ο καταναλωτής είναι να επεξεργαστεί τα δεδομένα ψύχραιμα, χωρίς να παρασύρετε από υπερβολικές υποσχέσεις και μη δοκιμασμένα συστήματα και να μη στηρίζεται σε αβάσιμες, ανερμάτιστες φήμες και «παρεΐστικες» συζητήσεις για να βγάλει συμπεράσματα. Οφείλει, ακόμη, να ελέγξει τις τιμές και να ψάξει για μελλοντικές αυξήσεις. Έτσι, θα διαπιστώσει ότι το αξιόπιστο και δοκιμασμένο πετρέλαιο θέρμανσης που τον εξυπηρετεί τόσα χρόνια είναι η καλύτερη λύση. Μερικά από τα δεκάδες πλεονεκτήματα του πιο διαδεδομένου μέσου θέρμανσης είναι και τα παρακάτω:

  • Η θέρμανση με πετρέλαιο είναι ο πιο δοκιμασμένος και ασφαλής τρόπος θέρμανσης.
  • Ζεσταίνει ομοιόμορφα το χώρο. Ειδικά δε με τους σημερινούς σύγχρονους ψηφιακούς θερμοστάτες, μπορεί κανείς να πετύχει με μεγάλη ακρίβεια το ύψος της θερμοκρασίας που επιθυμεί να έχει στο σπίτι του.
  • Έχει μία από τις υψηλότερες αποδόσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα μέσα.
  • Δεν απαιτεί νέα και μεγάλη επένδυση, καθ’ ότι η πλειοψηφία των κατοικιών στα αστικά κέντρα διαθέτει ήδη την απαραίτητη υποδομή (η μετατροπή της υποδομής σε συστήματα με άλλο καύσιμο δεν είναι πάντα εφικτή και απαιτεί μεγάλο κόστος).
  • Είναι ένα ενεργειακό προϊόν εύκολο στη χρήση.
  • Εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό νοικοκυριών που δε μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αγωγό φυσικού αερίου.
  • Από ενεργειακής πλευράς, καθώς και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, είναι πιο «φιλικό» από τα συστήματα θέρμανσης που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια.
  • Η χρήση σε ένα σωστά ρυθμισμένο καυστήρα έχει πολύ χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, με εκπομπές κατά πολύ χαμηλότερες από αυτές των καυστήρων στερεών καυσίμων. Έχει αρκετά σταθερή ποιότητα εξασφαλίζοντας μικρές διακυμάνσεις στην απόδοση του λέβητα.
  • Δεν απαιτεί συντήρηση άλλη, πέραν αυτής του καυστήρα μια φορά το χρόνο, η οποία αν γίνεται σωστά βοηθάει και στην εξοικονόμηση καυσίμου.
  • Η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης είναι πάντα απρόσκοπτη, αφού οι υποδομές αποθήκευσης και διάθεσης των επιχειρήσεων διανομής θέρμανσης υπερκαλύπτουν όλη τη χώρα.
  • Ο καταναλωτής έχει δεκάδες επιλογές για να προμηθευτεί το πετρέλαιό του, επιλέγοντας ο ίδιος αυτή που τον συμφέρει και του ταιριάζει.
  • Η θέρμανση με πετρέλαιο είναι ασφαλέστερη σε σχέση με τα υπόλοιπα συστήματα θέρμανσης, καθώς δεν ενέχει κινδύνους, πχ. από έκρηξη, αναθυμιάσεις κλπ.
  • Οι Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών έχουν αναπτύξει και εφαρμόσει με επιτυχία πλήθος συστημάτων, διαδικασιών και ελέγχων, με στόχο ο καταναλωτής να παραλαμβάνει σωστή ποιότητα και ποσότητα πετρελαίου.

Σας ενημερώνουμε ότι από την Παρασκευή 13/10 ξεκινούν οι διανομές πετρελαίου θέρμανσης από το πρατήριο AVIN ΧAΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ. Τηλεφωνήστε στο 25410 67933 και εξασφαλίστε το ποιοτικότερο πετρέλαιο θέρμανσης στην καλύτερη τιμή της αγοράς!

Σχετικά Άρθρα