slider Αθλητικά Τελευταία Νέα

XanthiFC- Παναιτωλικός 2-0 (βίντεο με τα γκόλ)

Με το δεξί μπήκε η Ξάνθη στο θεσμό του Κυπέλλου επικρατώντας με 2-0 του Παναιτωλικού σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες με τους φιλοξενούμενους να δικαιούνται ένα γκολ αλλά έπεσαν πάνω στον Ζίβκοβιτς.

Και οι δυο προπονητές έκαναν κάποιες αλλαγές αλλά χρησιμοποίησαν και αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές τους και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα πολύ όμορφο παιχνίδι όπου ο Παναιτωλικός είχε τις ευκαιρίες και η Ξάνθη την ουσία και τα γκολ.

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 6′ όταν μετά από σέντρα του Πάουλο από αριστερά ο Ροντρίγκες πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Η Ξάνθη απάντησε με τον Μεχία στο 16′ με τον μέσο της Ξάνθης μέσα από την περιοχή να πιάνει το βολέ που έφυγε αρκετά πάνω από την εστία του Τσέναμο.

Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν γκολ με τον Μαρκόβσκι το οποίο ακυρώθηκε καθώς ο επιθετικός του Παναιτωλικού ήταν σε θέση οφσάιντ σε μια οριακή φάση που σωστά είδε ο δεύτερος επόπτης. Ο φορ της ομάδας του Αγρινίου ήταν και πρωταγωνιστής σε μια φάση της Ξάνθης. Σε εκτέλεση φάουλ για τους Ακρίτες ο Μαρκόβσκι έβαλε το πόδι του και λίγο έλειψε να πετύχει το αυτογκόλ.

Στο 27′ όμως η Ξάνθη με μια ωραία επιθετική ενέργεια πήρε το προβάδισμα. Ο Τριάδης με τακουνάκι βρήκε τον Μπαξεβανίδη που έκανε όμορφη σέντρα και ο Κάστρο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 36′ με τον Μαρκόβσκι που βγήκε ωραία στην επίθεση μετά την κάθετη πάσα αλλά υπό την πίεση του Σβαρνά πλάσαρε λίγο έξω.

Ο Μαρκόβσκι ήταν πρωταγωνιστής και στην τελευταία καλή φάση στο πρώτο 45λεπτο. Έπιασε τη κεφαλιά σε σέντρα από αριστερά, αλλά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ενστικτωδώς με το πόδι. Η φάση δεν μέτρησε όμως λόγω οφσάιντ που καταλογίσθηκε λανθασμένα στον Σέρβο επιθετικό.

Με φάση για τον Παναιτωλικό ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Κλέσιο έδωσε στον Μάσουρεκ που έκανε κίνηση από τα δεξιά αλλά το σουτ του Αργεντινού έφυγε έξω. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μάσουρεκ γύρισε παράλληλα προς τον Μαρκόβσκι αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε προ του Σέρβου επιθετικού που ήταν έτοιμος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Δεύτερο γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Ξάνθη πέτυχε και δεύτερο γκολ στην πρώτη της καλή στιγμή καθώς στο 60′ ο Κλέσιο έδωσε στον Ρότσε αυτός με πολύ ωραία πάσα μέσα στη περιοχή βρήκε τον Τριάδη που δεν δυσκολεύτηκε από το ύψος του πέναλτι να κάνει το 2-0.

Ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να μειώσει το σκορ στο 67′ όταν ο Μάσουρεκ εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ αλλά ο Ζίβκοβιτς με τρομερή επέμβαση με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ.

Στη συνέχεια οι δυο προπονητές έκαναν αλλαγές δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που είχαν στη διάθεση τους με αποτέλεσμα ναι μεν το παιχνίδι να έχει ρυθμό χωρίς όμως φάσεις μπροστά στις δυο εστίες.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Σβάρνας, Σιλά, Καμαρά, Μεχία (58′ Ντε Λούκας), Λουσέρο, Τριάδης (83′ Κίκε), Κάστρο (69′ Μπρίτο), Ρότσε.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Τσέναμο, Κλέσιο (70′ Χαντάκιας), Ροντρίγκες, Μίχαϊ, Τσοκάνης, Μπράβο, Πάουλο (61′ Ρότσα), Φάρλεϊ (65′ Βασιλούδης), Μάσουρεκ, Πάρρας, Μαρκόβσκι.

 

Σχετικά Άρθρα