slider Έβρος Τελευταία Νέα

3.500 δρομείς έτρεξαν στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης 4η χρονιά

Επιμέλεια Μαίρη Δαληκριάδου

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος για 4 χρονιά ο αγώνας δρόμου «Run Greece» της Αλεξανδρούπολης, που υποστηρίζεται από τον ΣΕΓΑΣ. Στις τρεις κατηγορίες του αγώνα έτρεξαν συνολικά 3.500 άτομα με τον μεγαλύτερο δρομέα να είναι ηλικίας 82 ετών, ενώ υπήρχε και παιδική κατηγορία.

Η πρώτη κατηγορία ήταν αγώνας 10 χλμ, η δεύτερη 5 χλμ (που συγκέντρωσε και φέτος τους περισσότερους δρομείς) και η τρίτη –η «παιδική»- κάλυπτε απόσταση 900 μέτρων.

Στις εκπλήξεις του αγώνα ήταν η παρουσία του γνωστού μίμου και παρουσιαστή κωμικών εκπομπών Γιώργου Μητσικώστα, ο οποίος φρόντισε να διασκεδάσει τους αθλητές πριν τρέξουν, μιμούμενος τον Ηλία Ψινάκη, τον Αλέξη Κούγια και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ανεβάζοντας έτσι το κέφι ακόμη πιο ψηλά.

Η φετινή διοργάνωση του «Run Greece» ήταν η τέταρτη για την Αλεξανδρούπολη, που όπως φαίνεται έχει αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη δράση, η οποία όμως προσελκύει αθλητές όχι μόνο από τον Έβρο, αλλά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Και φέτος υπήρχαν συμμετοχές από Τουρκία και Βουλγαρία, ενώ η πρωτιά στη γυναικεία κατηγορία των 10 χλμ ανήκει σε αθλήτρια από το Άργος Ορεστικό.

Η Σόνια Τσεκίνη από το σύλλογο «Άργος Ορεστικό» κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδρομή των 10 χλμ σε 38 λεπτά και 02 δευτερόλεπτα καταγράφοντας χρόνο-ρεκόρ για τον αγώνα της Αλεξανδρούπολης. Η συμμετοχή της ήταν η πρώτη στη διοργάνωση της Αλεξανδρούπολης, ωστόσο όπως είπε έχει συμμετάσχει σε «Run Greece» άλλων πόλεων, όπου επίσης έχει καταφέρει διακρίσεις.

Ο πρώτος της αντρικής κατηγορίας των 10 χλμ δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς ήταν ο Μάρκος Γκούρλιας από το σύλλογο «Εθνικός» της Αλεξανδρούπολης,  ο οποίος είχε κατακτήσει την ίδια θέση και στην περυσινή διοργάνωση. Ο χρόνος του, φέτος, όμως ήταν ένα ακόμη ρεκόρ της διοργάνωσης αφού ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 33:42, καταρρίπτοντας μάλιστα το δικό του περυσινό ρεκόρ.

Φέτος για πρώτη φορά συμμετείχαν στον αγώνα και αθλητές του συλλόγου ΑμεΑ «Κότινος» της Αλεξανδρούπολης, που ήταν και αποδέκτης της δωρεάς που κάνει παραδοσιακά σε κάθε διοργάνωση ο μέγας χορηγός, που είναι η εταιρία κινητής τηλεφωνίας Wind.

Η Wind σε κάθε Run Greece προσφέρει ένα χρηματικό ποσό σε έναν σύλλογο ή κοινωνικό φορέα της πόλης που φιλοξενούν τους αγώνες. Φέτος επελέγη ο «Κότινος», ο οποίος έλαβε το ποσό των 2.000 €.

Τα ονόματα των νικητών

Αγώνας 10 χλμ / Άνδρες
1η θέση – Μάρκος Γκούρλιας (ΜΓΣ Εθνικός)
2η θέση – Χαράλαμπος Βούλκος (Λύκοι Κεχαγιόγλου)
3η θέση – Δημήτρης Τζεφαλής (ΣΚΑ Δράμας)

Αγώνας 10 χλμ / Γυναίκες
1η θέση – Σόνια Τσεκίνη (Άργος Ορεστικό)
2η θέση – Γεωργία Δημητριάδου (Stoikos Running Team)
3η θέση – Μιλένα Βέλκοβα (Βουλγαρία)

Αγώνας 5 χλμ / Άνδρες
1η θέση – Τσιτάκ Σαλή (ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης)
2η θέση – Απόστολος Γκάτζιος (Λύκοι Κεχαγιόγλου)
3η θέση – Αλέξανδρος Χατζηαντωνίου (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

Αγώνας 5 χλμ / Γυναίκες
1η θέση – Ερμιόνη Χασκή (Πρωτέας Ηγουμενίτσας)
2η θέση – Φωτεινή Σκαρλάτου
3η θέση – Βασιλική Φωκά

Πρώτη δημοσίευση xronos.gr

 

Σχετικά Άρθρα