slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Πολύς κόσμος στον πανηγυρικό Εορτασμός των Αγίων Θεοπατόρων, Ιωακείμ & Άννης, στις ΘΕΡΜΕΣ (Λουτρά) Ξάνθης. (14 φωτογραφίες)

Τελέστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Σάββατο, με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό, Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προς τιμήν της εορτής των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στο πλήρως ανακαινισμένο ομώνυμο Παρεκκλήσιο, στο πομακοχώρι Θέρμες,

Την λειτουργία τέλεσε ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, επικουρούμενος στην τελετή από τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Θεολόγο, τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Γεώργιο Σπάρταλη, και τον Ιεροδιάκονο Νεκτάριο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ομίλησε για τη σημασία της εορτής των Αγίων Θεοπατόρων, ενώ ευχαρίστησε το εκκλησίασμα για τη  παρουσία του, όπως και το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, για τη συνεχή ανακαίνιση και φροντίδα του ναού.

Η όλη εορτή πραγματοποιήθηκε με μέριμνα  του «αναδόχου», Παράρτημα Ν. Ξάνθης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια Ν. Ξάνθης 2017».

Στον εορτασμό, αν και ήταν εργάσιμη ημέρα και Σαββάτο, προσήλθαν συνολικά πάνω από 150 άτομα, με 2 λεωφορεία, που εξασφάλισε το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης (για δωρεάν μεταφορά), καθώς και με αρκετά ΙΧΕ οχήματα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι η πλειοψηφία του εκκλησιάσματος ήταν απλοί κάτοικοι της Ξάνθης, που ανταποκρίθηκαν έμπρακτα και με θέρμη στην πρόσκληση μας, καθώς και 25 – 30  παραθεριστές που βρίσκονται αυτήν την εποχή στην περιοχή, λόγω ιαματικών λουτρών. Επίσης παραβρέθηκε αντιπροσωπεία από το Δ΄ Σώμα Στρατού και από στρατιωτικές Μονάδες της περιοχής. Πολυπληθής η αντιπροσωπεία της ¨Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης, με επικεφαλής τον πρόεδρο της κ. Θεοφάνη Καραμπιπέρη.

Έτσι ήχησε και πάλι η καμπάνα του ναού, άναψαν τα καντήλια, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας στη μνήμη των Αγίων.

Μετά τον εκκλησιασμό προσφέρθηκαν, σε όλο το εκκλησίασμα, από την ΕΑΑΣ καφέδες, αναψυκτικά και άλλα κεράσματα σε γειτονικό κατάστημα. Στο τέλος όσοι από τους παρευρισκομένους επιθυμούσαν, γευμάτισαν στα τοπικά καταστήματα, συμβάλλοντας έτσι στην μικροοικονομία της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος, μας τίμησε με την παρουσία του στο κέρασμα και δεν παρέλειψε, όπως το συνηθίζει, να χαιρετίσει τους μουσουλμάνους συμπατριώτες μας, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους όπως και να περιέλθει από όλα τα καταστήματα και να χαιρετίσει όλους όσους βρισκόταν σ’ αυτά, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την ειρηνική συμβίωση των συμπατριωτών χριστιανών και μουσουλμάνων.

Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες προσήλθαν, οι οποίοι  ταυτόχρονα  μας ενίσχυσαν οικονομικά για τη συνέχιση της ανακαίνισης του ναού, καθώς και τους φορείς και τα άτομα που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης. Έτσι μας τονώνετε το ηθικό και η πίστη, δίνοντάς μας το κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ενίσχυση του Θρησκευτικού και του αλληλένδετου Εθνικού Φρονήματος των κατοίκων της ευαίσθητης αυτής περιοχής.

Για το Παράρτημα της Ε.Α.Α.Σ. Νομού Ξάνθης

Αργύριος Ανδριώτης

Ταξίαρχος ε.α.

Μέλος του Παραρτήματος

loading...

Σχετικά Άρθρα