slider Παλιά Πόλη Τελευταία Νέα

Σήμερα Γιοκαρίνης-Μηλιώκας-Λάκης Παπαδόπουλος στις γιορτές παλιάς πόλης | Δείτε το πρόγραμμα

Επιμέλεια Μαίρη Δαληκριάδου

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Συναυλία Γιοκαρίνης – Μηλιώκας – Λάκης Παπαδόπουλος

ήτανε 2 γίνανε 3 και όπου φύγει – φύγει… και μείς μαζί τους!!!

Τρία νέα παιδιά… κοντά στα 30… οι  Γιοκαρίνης-Μηλιώκας-Λάκης Παπαδόπουλος ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα… μαζί τους τα πιο hot instrumental μουσικά τραγούδια… με μία ιστορία που εξελίσσεται ως εξής:

H Γυριστρούλα Ευλαμπία που έγινε Σταρ του σινεμά, έβαλε ρούχα που πλύθηκαν μαζί και έχουνε γίνει ροζ, βάφει τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες το σκάει με το νοσταλγό του Ροκ εν Ρολ, αλλάζει το όνομά της σε Βασιλική και είναι στο θάλαμο 9 για το καλό της… τι θέλετε και την συνέχεια;;; Επί της σκηνής… μαζί μας!!!

Ο Λάκης Παπαδόπουλος αν και ανήκει στον ευρύτερο χώρο της rock έχει δώσει πολλά τραγούδια σε καλλιτέχνες από τον χώρο της λαϊκής μουσικής. Είναι γνωστός και με το όνομα ο Λάκης με τα ψηλά ρεβέρ.

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης σπούδασε κλασσική μουσική παρόλ’ αυτά τον κέρδισε η rock. Από ‘68 έως ‘80 άνηκε σε συγκροτήματα όπως τον Σκορπιό, τον Αγάπανθο, το 2002 GR, τον Ηρακλή και τη Λερναία Ύδρα. Την πρώτη του δισκογραφική δουλειά την έκανε με το συγκρότημα “Σκορπιός” στον δίσκο “Ποπ Φέστιβαλ ’73” ενώ τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “Φόρα Παρτίδα” το 1984. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Γιάννης Κούτρας, ο Σάκης Μπουλάς, η Αφροδίτη Μάνου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελένη Βιτάλη κ.α.

Ο Γιάννης Μηλιώκας ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη δεκαετία του 1980 και συνέχισε κάνοντας θραύση με τραγούδια όπως «Κακοσάλεσι», «Για το καλό μου», «Ροζ», «Ποιμενικό Ροκ», «Γκρέκο Μασκαρά».

Νεανική & Εναλλακτική Σκηνή – Βασ. Σοφίας & Ύδρας

20:00 Συναυλία Underfly

Οι Underfly δημιουργήθηκαν το 2013 και γνωρίστηκαν μέσα στο Μουσικό Εργαστήριο του Άγγελου Μουρβάτη. Έχουν συμμετάσχει σε live εντός και εκτός Ξάνθης. Παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με alternative-rock κομμάτια καθώς και δικές τους δημιουργίες.

Αποτελούνται από: Ρωμυλία Μουρβάτη – Φωνή, Θοδωρής Ρωσσίδης – Κιθάρα, Κώστας Καρακώστας – Κιθάρα, Φίλιππος Ρωσσίδης – Mπάσο, Φωτεινή Μυταφίδου – Ντραμς.

21:30 Συναυλία MISTY SEVEN

Oι MISTY SEVEN, μια 7μελής μπάντα μαθητών (κάποιοι τελειόφοιτοι) του ωδείου “ΕΥΦΩΝΟ” παρουσιάζει γνωστές alternative pop,  rock μουσικές και ελληνικές ρετρό επιτυχίες.

Παίζουν: Βιργινία Ράπτη και Λυδία Καραγεωργίου – Φωνητικά, Θωμάς Μπαξεβανίδης – Μπάσο, Βεντάτ Ζουμπούλ – Ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Κέλλερ – Πλήκτρα, Γιώργος Παπαδόπουλος – Πιάνο και πλήκτρα, Εμμανουέλα Δημητριάδου – Ντραμς.

Λαογραφικό & Ιστορικό  Μουσείο Ξάνθης στην αυλή με τα χαμάμ

19:00 «Ποιος θα πάρει το αυγό;»  για παιδιά και όχι μόνο

Η κοτούλα η Μαριγώ, αφήνει για λίγο την Φάρμα Χάρμα. Δρόμο παίρνει δρόμο αφήνει για να φτάσει στην αυλή του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου της πόλης μας.

Με την καρδιά της γεμάτη χαρά  και με τα φτερά της ανοιχτά έχοντας δίπλα της την συγγραφέα κα. Σοφία Τσιάμη θα περιμένει τις μανούλες όλου του κόσμου μαζί  με τα μικρά και τα μεγάλα τους παιδιά.

Η Σοφία Τσιάμη γράφει ένα παιδικό παραμύθι για την μητρική αγάπη και αγωνία και για όλα αυτά τα συναισθήματα που χαρακτηρίζουν την ζωή μιας μητέρας. Η ομοιοκαταληξία του κειμένου κάνει την ανάγνωση του βιβλίου ιδιαίτερα προσιτή στα παιδικά αυτιά, που θα τα διασκεδάσει τόσο με το λόγο όσο και με την πλούσια εικονογράφηση της Μαριλένας Αγγελίδου.

«Ποιος θα πάρει το αυγό;» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ.

Σας υπόσχομαι πως το απόγευμα αυτό δεν θα το ξεχάσετε ΠΟΤΕ.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα γίνει μέσα στο Μουσείο.

Οργάνωση: ΦΕΞ, Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, βιβλιοπωλείο Πυργελή.

 

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1, Ισόγειο

19:30 «Παρουσίαση δημιουργιών των Τμημάτων Κοπτικής – Ραπτικής, Πλεκτικής και Ντεκουπάζ»

Τα Τμήματα δημιουργικής απασχόλησης του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης Κοπτικής – Ραπτικής, Πλεκτικής και Ντεκουπάζ παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής. Έργα που με μεράκι δημιούργησαν την διδακτική περίοδο 2016 – 2017 οι μαθήτριες των παραπάνω τμημάτων με δασκάλες τις κ. Παρθένα Δέλλιου και Ευαγγελία Τουτούνη.

Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ

21:00 Θρακιώτικη παραδοσιακή βραδιά

Το χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ οργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά γλεντιού, παρουσιάζοντας την υπέροχη παραδοσιακή μουσική της Θράκης. Φαγητό, ποτό, μουσική και πολύ χορός στο σπίτι πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ.

«Από δε του μέλους και του ρυθμού και η μουσική πάσα θρακία νενόμισται…»  Στράβων

Στ’ αρχαία χρόνια, όταν η μουσική ήταν συνώνυμη με την ιερότητα και το μυστήριο, η Θράκη έμελε να φιλοξενήσει, στους όμορφους τόπους της, τους πρώτους και σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς και υμνωδούς.

Οργάνωση: ΦΕΞ, Χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ.

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

21:00 Μουσικοχορευτική περιήγηση στην Ελλάδα

Είναι κάποιοι καλλιτέχνες που σέβονται και αποδίδουν με την ερμηνεία τους την μουσική μας παράδοση όπως αυτή χορεύτηκε, τραγουδήθηκε και αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό. Είναι κάποιοι ερασιτέχνες που έχουν ταγμένο τον εαυτό τους στην μουσική. Είναι κάποιοι μουσικοί που δεν είναι ευρύτερα γνωστοί, ίσως και να μην επιδιώκουν να διακρίνονται ως «σταρς», αλλά προάγουν  τον πολιτισμό όσο λίγοι.

Οι «Ταξιδιώτες της Παράδοσης» είναι ένα τέτοιο μουσικό σχήμα που θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε απόψε στη σκηνή των Εβριτών και θα μας ερμηνεύσουν μέσα σε μια υποβλητική ατμόσφαιρα, κορυφαία και αξέχαστα, γνωστά και άγνωστα τραγούδια που σημάδεψαν την κουλτούρα μας. Μια συναρπαστική βραδιά τραγουδιού και χορού που θα εκτοξευτεί από τους ήχους της γκάιντας και θα πλημμυρίσει τις καρδιές μας με νοσταλγία και έντονες συγκινήσεις.

Συμμετέχουν: Άγγελος Ξανθόπουλος: (Ούτι – τραγούδι), Βασίλης Παπαμιχαήλ: (Κλαρίνο), Γιάννης Κοτσάμπασης: (Ακορντεόν),  Γιώργος Μπεζιριαννίδης: (Γκάϊντα), Νάκης Ξανθόπουλος: (Κρουστά)

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Στέκι Συλ. Ποντίων Ν. Ξάνθης (Λευκού  Πύργου & Χασιρτζόγλουστο Parking)

Ποντιακή βραδιά παρέα με τους Μπάμπη Ιωακειμίδη και τον Γιώργο Σιαμλίδη.

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά με τους Κατερίνα Μπόνια και Παναγιώτη Ούτο
Κλαρίνο: Κώστας Νικολάου.

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

Παραδοσιακή  βραδιά γεμάτη Θράκη!!!

Γιώργος Ζιώγας – τραγούδι

Βαγγέλης Δωρόπουλος – γκάιντα, καβάλι

Θάνος Καρακατσιάνης – ακκορντεόν

Γιάννης Καναργιέλης – κρουστά

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε ένα παραδοσιακό συγκρότημα, που τιμά την ιδιότητα του ηγέτη στα τοπική δημοτική και όχι μόνο μουσική, γιατί έχει αποδείξει ότι κατέχει και παρέχει άφθαστη ποιότητα και απαράμιλλη μουσική ικανότητα,  τους «Μπάντα Τέτοια». Η κουλτούρα, τα ακούσματα, οι χοροί, τα κάθε λογής βιώματα, εναρμονίζονται άριστα και αποδίδουν τέρψη ψυχής. Τους «Μπάντα Τέτοια» απαρτίζουν οι μουσικοί: Γεράκης Τσαρμαντίδης στα πνευστά (κλαρίνο, καβάλ, σαξόφωνο), Γιώργος Παραπέρογλου στο ακορντεόν, Γιώργος Μίχου στο λαούτο και Γιάννης Τσαρμαντίδης στα κρουστά (νταούλι, τουμπερλέκι, ντέφια, γκραν κάσα).

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Στο στέκι του Συλλόγου Μικρασιατών, Ιωακείμ Σγουρού απέναντι απο το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής (πάνω και πίσω απο το καφέ Μπλέ). Μικρασιάτικο γλέντι και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα. Οι ήχοι της Ανατολής από την Καππαδοκία μέχρι την Σμύρνη συντροφιά με εκλεκτούς μεζέδες. Γιάννης Κατσούλης ούτι-τραγούδι, Χρήστος Μπαρτζόπουλος κανονάκι-τραγούδι, Γιάννης Πούλιος βιολί, Δημήτρης Χατζηδημητρίου  κρουστά, Απόστολος Δήμου πλήκτρα, Κώστας Πετρονικολός μπάσο, Τάσος Γαμβρέλης μπουζούκι.

Πολιτιστικός Σύλλογος Ξενιτεμένοι

<<GREEK GLENDINK>>

Πολιτιστικός σύλλογος Κατασκηνωτές

trelocampero

Tρελοκαμπέρο…σουβλάκι…μπύρα και χορεύω! Λίγη τρέλα, μπόλικο beat, σάλτσα, μουστάρδα… Πωωω μα τι παίζει..Le Freak, c’est Chic!!! Νηστικός ο camperas δεν έμεινε ποτέ.

 

 

Σχετικά Άρθρα